Gyíkember nyalogatja Iggy Pop kocsiját

2019.11.26. 17:18, Gaines

iggygyik.png

Iggy Pop új klipjében, mely a szeptemberben megjelent Free lemezen szereplő Sonalihoz készült, gyíkfejű irodista próbál hazatérni, aztán elveszíti a fonalat. Ezért a szürreális utazásért pedig Mac DeMarco tehető felelőssé.

Az Iggy-videóban feltűnő, két lábon járó, ember-gyík hibrid szereplők erőteljes rokonságot mutatnak azzal a figurával, akinek zöld bőrébe Mac DeMarco belebújt még tavasszal, Nobody klipjében. Ott tehát maga a kanadai slacker énekes-dalszerző dalolgatott cowboykalapban, köntösben, szivarját pöfékelve, és később is tanújelét adta bizarr állatmaszkok iránti vonzalmának, amikor macska-, disznó- és Cthulhu-fejű frakkos alakokat vonultatott fel az On The Square videójában.

MI MINDEN NEM LENNE IGGY POP NÉLKÜL? ENNYI MINDEN!

A punklegendának nagyon tetszhettek ezek a félig humorosan abszurd, félig lázálomszerű állatemberek, és ezért kérhette fel új klipje megrendezésére DeMarcót. A "hivatalosan nem hivatalos" videóban egy irodai munkájából hazafelé tartó öltönyös gyíkembert követhetünk, ahogy azon idegeskedik a dugóban, hogy nem fog hazaérni a feleségéhez. Aki ugyancsak gyík. Szürreális telefonbeszélgetéseket folytatnak, a gyíkuraság néha leáll nyalogatni rózsaszín bolyhos sportkocsiját, vagy épp szaxofonszólót imitál a jazzes-lounge-os szám trombitaszólója alatt. A végén meg mintha megfeledkezne mindenről, és csak a nyelvét öltögeti ránk, mint egy David Lynch-filmszereplő. A gyíkokat amúgy Tommy Midnight zenész és DeMarco barátnője, Kiera McNally alakítják.

https://recorder.blog.hu/2019/11/26/gyikember_nyalogatja_iggy_pop_kocsijat
Gyíkember nyalogatja Iggy Pop kocsiját
süti beállítások módosítása