Beck már nem szcientológus, vagy tán soha nem is volt az

2019.11.25. 15:44, Gaines

beck_8.jpg

Múlt hét pénteken jelent meg Beck legújabb albuma, a (részben) Pharrell társírói-produceri közreműködésével készült Hyperspace, a lemez sajtókörútján pedig az énekes-dalszerző cáfolta, hogy szcientológus lenne – pedig 15 éve még annak vallotta magát, és régóta a Szcientológia Egyházhoz kötődő sztárok közt tartották számon.

A The Sydney Morning Heraldnak nyilatkozva Beck így fogalmazott: „Közkeletű félreértés, hogy szcientológus lennék. Nem vagyok az. Nem állok kapcsolatban az egyházzal.” Az énekes ezután még hozzátette, hogy apja, David Campbell sokáig szcientológus volt, ő viszont élete nagy részében csak a zenéjével foglalkozott, és csinálta a saját kis dolgait. „Az emberek ezt a dolgot csak úgy felkapták.”

A 30Y-OS BECK LÁSZLÓNAK SEM TETSZETT BECK SZCIENTOLÓGIAI IZÉJE

A felkapásban nagy szerepet játszott persze, hogy bő évtizeddel ezelőtt, 2005-ben még épp az ellenétét közölte a New York Timesnak és az ír Sunday Tribune-nak, azazhogy szcientológus, és az egyházban nőtt fel. (Bár máskor zsidónak vallotta magát.) A szcientológiát illető korábbi nyilatkozataival közel egyidőben, 2004 tavaszán házasodott össze Marissa Ribisivel, a színész Giovanni Ribisi ikertestvérével, akik mindketten a Szcientológia Egyház tagjai. A házaspár idén februárban vált el. Kétféle narratíva rajzolódik tehát ki: az egyik Beck jelenlegi állításai, miszerint „egy időben, a 2000-es évek elején a családom javasolta, hogy járjak tanácsadásra, de ezt leszámítva sosem űztem aktívan a dolgot”. A másik pedig, hogy csak most szakított a szcientológiával, amit korábban nem egyszer méltatott, mind „fantasztikus oktatásügyi és drogrehabilitációs projektjeik”, mind a „humanitárius ügyeket” szolgáló filozófiájuk miatt. Így vagy úgy, mostantól már nem tartja magát annak, ez a fő.

Címkék: beck szcientológia
https://recorder.blog.hu/2019/11/25/beck_mar_nem_szcientologus_vagy_tan_soha_nem_is_volt_az
Beck már nem szcientológus, vagy tán soha nem is volt az
süti beállítások módosítása