EP-premier! Ladánybene 27: Zárd ki a világot

2019.11.08. 09:06, Gaines

lb27_2019_004_1.jpg

A Ladánybene 27 immár több mint három évtizede intézménynek számít hazánkban, a zenekar rengeteget tett a reggae műfaj meghonosításáért. Utoljára öt évvel ezelőtt jelentkeztek kiadvánnyal (Offenzíva), és most nemcsak új EP-t hallhatunk tőlük, hanem egy videoklip is érkezik, és mindkettő a Recorderen debütál. Premier!

lb27cover.jpgA hosszabb kihagyás okairól megkérdeztük a zenekart. "Valóban rég nem adtunk ki új dalokat, ennek több oka is lehet. Spirituális megközelítésben, a közösségünk most került újra olyan egységbe, ami erőt és ihletet ad szerzőinknek Miksának és Bokó Zolcsinak. Az utóbbi idők nem az egyensúlyról szóltak nálunk, de a kép néhány zenekari tagcserével elkezdett kitisztulni és most jobban egy irányba húznak azok a bizonyos evezők, mint korábban." A dobos fronton Hertelendi Anna (a zenekar basszusgitárosa, Hertelendi "Rasta" István lánya) például ezzel a lemezfelvétellel debütál.

A stúdiózás folyamatában bekövetkezett változásokról is meséltek nekünk a reggae-sek: "A zeneírás és stúdiózás folyamata új mederben zajlott és zajlik mostanában, amit 34-35 éves zenekarként nehéz jónak, vagy rossznak titulálni. A fő zeneszerzőink otthon szinte készre vágják zenei ötleteiket, amiket a korábbi albumaink során több hónapos próbaidőszak alatt gyúrtunk össze. Az Origo Studio-ban dolgozunk, ahol a hangulat a régi lemezfelvételeinket idézi. Mind a stúdió atmoszférájában, mind a zenészek lelkesedésében. A szövegek Miksa fejéből pattannak ki, de a Műanyag nyár esetében régi kollégánk, az LB27 egyik alapítója, Tóth „Tádé” Gábor ragadta meg a virtuális tollat. Innen is köszönjük Neki!" 

LEMEZTÁSKA LÁSZLÓ M. MIKSÁVAL

A címadó dalról pedig így emlékeztek meg: "A Zárd ki a Világot szövegének ötlete Miksa fejéből pattant ki. Egy zenekari megbeszélésen agyaltunk különböző témákról, amikor felvetődött, hogy ha valahogy a Reggae Camppel kapcsolatos lenne a szöveg, akár a Camp himnusza is lehetne. Nos, mivel a Camp mottója már régóta az „5 nap Jamaica”, ami egyben azt is jelenti, hogy lépj be Jamaicába és hagyd kint a gondjaidat, ezért összeállt a kép. Zárd ki a Világ zaját 5 napra, hogy ne nyomasszon!"


íme tehát az új, három számos EP, valamint a címadó dalhoz készült klip:

Ladánybene 27 a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_69.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/11/08/ep-premier_ladanybene_27_zard_ki_a_vilagot
EP-premier! Ladánybene 27: Zárd ki a világot
süti beállítások módosítása