Magyarradar + klippremier – Third Planet: Raingame

2019.11.03. 14:00, Gaines

thirdplanet.png

A grunge-os, posztrockos pszichedéliában utazó Third Planet 2018 tavaszán alakult, idén év elején pedig megjelent első EP-jük, erről választották ki a Raingame című számukat, és forgatták le hozzá első, izgalmas absztrakciókkal dolgozó klipjüket. Mutatjuk a debütvideót, a zenekar pedig saját magát mutatja be Magyarradar rovatunkban.

Mikor alakult: 2018 május

Hol alakult: Budapest

Tagok, hangszerek: Bernáth Kornél (ének, basszusgitár), Tasos Nikosz Vangelisz (dobok), Szigeti Máté (gitár),  Mihályfi Kristóf (basszusgitár, gitár,  vokál)

klippremier.jpg

Stílus: oldschool-progressive & modern-psychedelic rock

Hatások: Yes, Rush, Led Zeppelin, Ghost, King Crimson, Deep Purple, Frank Zappa, Jethro Tull, Soundgarden, Black Sabbath, King  Gizzard and the Lizard Wizard, ELP, minden…

Kiadó: Nincs szerződve (Szoros együttműködésben, a Para Hobo Recordsszal)

Történet: Máté és Kristóf, már egy ideje együtt muzsikáltak. Két nyárral ezelőtt ismerkedtek meg Kornéllal, ekkor fogant meg először a formáció ötlete. Több hónap tapogatózás és útkeresés után, a valódi munka kezdetét, Nikosz felbukkanása jelentette. „Amint, így négyen összeálltunk, elkezdtük ontani, a számokat. Minden tagnak régi álma volt, hogy legyen egy ténylegesen működő zenekara. Komoly ambíciókkal, merész tervekkel vágtunk bele a dologba. Azt, hogy milyen stílusú zenét akarunk játszani és, hogyan, mind azonnal tudtuk, amint megkezdődött a közös munka. Nálunk alapvetően demokrácia van, nincs valaki, aki irányítja, a dolgokat, de számon kérjük egymást. Ez a hozzáállás, persze, nagyban megnehezíti és lassítja, a dolgokat, de csak így tudjuk elképzelni, a döntéshozatalt. Persze vannak viták, de mindenki másban jó, hát igyekszünk hallgatni egymásra. Munkamegosztás és közteherviselés az alapja mindennek."

Megjelenések: Third Planet EP

Küldetés: Szeretnénk minél több embernek, minél jobb zenét játszani.

klippremier2.jpg

Jövőkép: A nem túl távoli jövőben, ideális esetben, akár holnap reggel, el szeretnénk kezdeni dolgozni végre, egy lemezen. Ha nem azt kell számolgatni, hogy hány számot tudunk felvenni, akkor koncepció albumot csinálunk. A környezet védelmet pedzegetjük, mint fő szálat. Két külföldi helyszín is van kilátásban tavasszal.

Mellék projekt: Mindig akadnak.

Szexepil: Dolgozunk rajta.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Tavasszal, sok más mellett jelentkeztünk a Balatonbogláron megrendezett, Légrádi Antal tehetségkutatóra, amit meg is nyertünk, ezzel sikerült, az Öröm a Zene, illetve a Hangfoglaló döntőjébe kerülnünk. Egy szerencsés véletlen folyamán, eljutottunk a Hello Ugar fesztivál talentum színpadjára, kedd délután kettőkor léptünk fel, mégis beválogattak minket a négy közé, akik jövőre a nagyszínpadon játszhatnak.


A Third Planet első két videója egyszerre készült el: már túl voltak a Raingame forgatásán, amikor a SoundCam Stúdió felajánlott nekik egy live session lehetőséget. "Ők fiatal bandákat támogatnak, gyakorlatilag szerelemből, már több barátunk is járt náluk. Mivel a két videó, egyszerre lett kész, a Where the Life Begins-t szinte azonnal lehoztuk. Bizonyos szempontból, komolyabb sikernek is éltük meg. Ez volt az első live session-ünk és szerintem egész jól sikerült, leszámítva persze, hogy mindent, mindig sokkal jobban kellene csinálnunk." A zenekar a Raingame klipjéről is mesélt nekünk: "Minden számunknak van története, de ezeknek a többsége nem megfogható vagy konkrét történet. Hangulatokról vagy inkább állapotokról írunk dalokat, nehéz értelmesen elmagyarázni. A lényeg, hogy a Raingame videójába nem szerettünk volna konkrétumokat. Valójában sokkal fontosabb volt, hogy milyen ne legyen. Azzal nem volt bajunk, hogy szerepeljünk benne, mégis anyu lásson, de semmiképp sem akartunk lobogó hajjal gitározós klipet vagy olyat, aminek cselekménye van. De fontos volt, hogy saját legyen és szeretünk új tapasztalatokat szerezni. Nagyon kicsi költségvetésben tudtunk csak gondolkodni, de hamar egy stábnyi, segítőkész ember verődött körénk, a filmes szakmából. Köszönjük Túri Bálintnak és mindenkinek, aki segített! Egyébként érdemes figyelni a hátteret! A vágás során ugyanis elrejtettünk, egy kis tréfát, és valaki, valamilyen módon még kapni fog ezért egy CD-t!


lássuk tehát az erdei klipet, tréfavadászatra fel:

Third Planet a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_68.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/11/03/magyarradar_klippremier_third_planet_raingame
Magyarradar + klippremier – Third Planet: Raingame

A bejegyzés trackback címe:

https://recorder.blog.hu/api/trackback/id/tr3415285242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása