„Nem sokat ültünk a seggünkön” – Interjú Szabó Mártonnal (DLRM)

2019.10.22. 12:01, Gaines

dlrm1.JPG

A magyar indie rock-stoner-grunge szcéna meghatározó formációja, a DLRM még 2017-ben nálunk mutatta be debütáló albumát, a Cheeky Piget, később nagyszabású európai turnéjuk szervezéséről is meséltek nekünk. Azóta új lemezük jelent meg, és már dolgoznak a harmadikon, melyről egy klipdalt prezentáltunk is, a negyedik Klipszemlén pedig az Absolut különdíjával térhettek haza. Ja, és még a negyedik születésnapjukat is megünneplik ma este egy Akváriumos bulin. Erről a sűrű időszakról faggattuk a csapat frontemberét, Szabó Márton énekes-gitárost.

Idén ünneplitek a negyedik születésnapotokat. Milyen mérleget tudtok vonni az elmúlt négy évről? Elégedettek vagytok azzal, ahol most a zenekar tart a pályáján? 

Húúú, hát millió dolog történt velünk, nem sokat ültünk a seggünkön, de a mérlegnek az eredménye az az, hogy még mindig eszméletlenül szeretünk együtt zenélni, sőt ez egyre szorosabb és egyre mélyebben boldogít. Itt tart most a zenekar és pontosan itt is akarunk mindig is lenni, az, hogy ez egyre több és több embernek tetszik az csak hab a tortán.

Mit szóltatok ahhoz, hogy különdíjasok lettetek a Klipszemlén?

Elmondhatatlanul meglepődtünk, köpni-nyelni nem tudtunk. Borzasztóan örülünk, hogy ilyen megtiszteltetés ért minket, és hogy valaki olyan dolgokat lát az attitűdünkben, amihez szívesen adja a nevét és elismerését. A vodkát meg amúgyis szeretjük:)

EZEK LETTEK AZ ELMÚLT ÉV LEGJOBB MAGYAR KLIPJEI

Az elmúlt években rengeteget turnéztatok külföldön. Mik voltak a legemlékezetesebb bulik, pillanatok? Volt olyan ország, ahol különösen egymásra hangolódtatok a közönséggel? 

Igen, elég masszív éveket tudhatunk magunk mögött, annyi és olyan tapasztalatokkal, amik elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy most ott legyünk és úgy gondolkodjunk, ahogy. Minden egyes impulzusért, buliért és hibáért hálásak vagyunk a sorsnak. Kiemelni egy pillanatot nem lehet, itt az egész feeling az, amire rákattantunk, az, hogy folyamatosan random helyzetekbe és helyekre kerülsz, és pontosan sosem tudod, hogy mi lesz, az baromi jó. Minden országot imádtunk és imádunk, de a francia lányokkal mindig elég jól sikerült egymásra hangolódni;)

Mit tapasztaltatok, mik a különbségek egy európai és egy magyar koncert között? Van, amit csak hazai bulin kaptok meg?

Alapvetően nincs különbség, persze minden országnak megvannak a sajátságaik, például a németek néha kicsit visszafogottabban buliznak, mint mondjuk a franciák, de a zenét mindenki ugyanúgy élvezi, bárhol is játszunk. Magyarországon, főleg Budapesten barátaink, családtagjaink is ott vannak a közönségben, és nyílván az egy külön öröm, amikor nekik nyomhatjuk.

Mik a terveitek a születésnapi koncertre?

Életünk leghosszabb és legváltozatosabb setlistjével készülünk, több régi, magyar nyelvű dal is el fog hangzani, még olyan is, ami a legelső 2015-ös EP-nkről származik, és már évek óta nem játszottuk. Emellett lesz egy vendégzenészünk is, az Abigéles Milei Bálint személyében.

dlrm_akvarium.jpg

És mik a terveitek a közeljövőre? Milyen célokat tűznétek ki magatok elé, amiket mondjuk a következő négy évben teljesítenétek?

Az év végéig lesz még pár hazai koncertünk, azon kívül pedig tovább dolgozunk az eddig felgyülemlett ötleteinken, hogy azokat tavasszal meg is jelentethessük. Igazából nagyon konkrét célokat nem szoktunk kitűzni magunknak, főleg nem ilyen hosszú távon, egyszerűen csak annyi a lényeg, hogy élvezzük azt, amit csinálunk, és ezt az érzést meg tudjuk osztani minél több emberrel, itthon és külföldön egyaránt.


a születésnapi koncert tehát ma este, azaz október 22-én lesz az Akváriumban, előzenekar a The California Nightmares. Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2019/10/22/_nem_sokat_ultunk_a_seggunkon_interju_szabo_martonnal_dlrm
„Nem sokat ültünk a seggünkön” – Interjú Szabó Mártonnal (DLRM)
süti beállítások módosítása