Klippremier! AŽUR: Titkod vagyok én

2019.10.10. 11:00, Gaines

titkod.png

A 2016-ban alakult AŽUR tavaly jött ki Titkod vagyok én című első nagylemezükkel, amelyről mutattunk már egy magánéleti feszültségeket kirobbantó klipet (Látomás) és egy virágos-házivideósat (Másra vártunk). A budapesti alternatív pop-rock zenekar most a címadó dalhoz készített mesevilágba repítő, animációs videót, amely a Recorderen debütál.

A szöveg egy éjszaka készült még 3 évvel ezelőtt az egyik legjobb barátomnál, Chrisnél” – emlékezett vissza a frontember, Baka Rebeka. – „Ő szakdolgozatot írt, én dalszöveget. Mindenkinek vannak titkai és sokszor nem csak egymás, hanem saját magunk elől is elrejtjük a dolgokat. Ez a dal számomra egy vallomás, amit sosem mondhattam ki annak, aki a szöveg születésekor épp nagy hatással volt rám. Egy be nem teljesült szerelemről szól a dal, a vágyakozásról, ami titok, az enyém és az övé egyszerre.”

A szöveg és a zene könnyedén talált egymásra" – mesélte Bakos Zita, billentyűs, és zeneszerző. – Volt egy zongoratémám, ami már régóta kereste a helyét. Megmutattam Rebekának, aki gyönyörű szöveget írt hozzáEgy darabig csak a duó felállásunkban játszottuk, így is vettük fel anno egy szál zongorával, aztán a producerünk, Kirschner Péter javasolta, hogy zenekari szinten is rakjuk össze. Végül annyira megszerettük, hogy ez lett az első lemezünk címadó dala is.

A videóklipet Veress Nikoletta, a MOME grafika alapszakos hallgatója készítette, kedvenc technikájával, frame-by-frame eljárással dolgozott. "Adott volt egy be nem teljesedő szerelmi történet, melyben a két szereplőt a hóvirág jelei kötnek össze. Első körben készítettem a zenekarnak egy moodboardot, illetve egy animatikkal készültem az első találkozóra. Nagyon pozitívan fogadták és szinte minden zöld utat kapott. Ezt követően folyamatos eszmecsere mellett megszületett a lány karaktere is. Maga a gyártás augusztus végén kezdődött el és körülbelül négy hétig tartott. A mozgatás, a hátterek (amiben Khor Fruzsina is részt vett) illetve a clean up és a színezés párhuzamos ütemben haladt” – mesélte a grafikus.

azur1.jpg

Az új klip mellé az AŽUR a teljes debütlemezt elérhetővé tette a YouTube-on, így a szerelmi, családi és barátok közötti viszonyokra építő dalok mindegyike ott is hallgatható.

a zenekar Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_53.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/10/10/klippremier_a_ur_titkod_vagyok_en
Klippremier! AŽUR: Titkod vagyok én
süti beállítások módosítása