Bárcsak minden álom ilyen gyönyörű lenne!

2019.10.08. 11:18, Gaines

foals_into_surf.png

Jövő héten jelenik meg a Foals idei duplalemezének második felvonása, az Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2-ról több kislemezdal napvilágot látott. Most az Into The Surf című számhoz készült klipet mutatjuk meg, amely gyönyörű, animált álomként festi meg éjszakai ábrándozásainkat.

A videót Steve Warne rendezte, aki animátorként részt vett több stop-motion technikával készült nagyjátékfilmben, például a Frankenweenie – Ebcsont beforr című Tim Burton-filmben, a Kubo és a varázshúrokban a Laika stúdiótól, valamint Wes Anderson kutyás disztópiájában, a Kutyák szigetében. Az Into The Surfhöz a stop-motiont élőszereplős és digitális animációval rögzített jelenetekkel ötvözve hozott létre egy éjszakai, tengerkék álomvilágot, amelyben a roppant égbolt és a lustán hullámzó víztömeg egybefolyik, és embersziluettek úsznak-táncolnak a felhők fölött, virágszirmok Tejútján. A két főhős megkísérel érintkezni egymással, a videóból kiderül, sikerül-e nekik ez a napfelkeltéig. „A dalnak van egy jellegzetes hangulatvilága, és úgy gondoltam, illene hozzá, ha csillámló, nagyszabású képi világot párosítanék hozzá, melyben megjelenik az emberi intimitás is” – nyilatkozta a rendező. – „A vizuális motívumok szorosan összefüggenek a dalszöveggel.”

"A KISZAKADÁSRÓL SZÓLNAK A DALAINK" - MESÉLTE NEKÜNK A FOALS DOBOSA

Az október 18-án megjelenő albumról nemrég egy másik emlékezetes klipet is láthattunk, melyben a zenekar frontembere, Yannis Philippakis saját hasonmásával dulakodik egy rohamléptékben széthulló, lángba boruló bolygón. A kétrészes lemez első felének első kislemezdalához, az Exitshez nagyrészt Magyarországon forgattak videót, feltűnik benne a Hajógyári-sziget K-hídja, valamint a Dózsa György úti zsinagógában kialakított vívóterem.

Címkék: foals
https://recorder.blog.hu/2019/10/08/barcsak_minden_alom_ilyen_gyonyoru_lenne
Bárcsak minden álom ilyen gyönyörű lenne!
süti beállítások módosítása