Van élet a YouTube-on túl – 4. Magyar Klipszemle

2019.09.05. 15:15, Gaines

04_magyar_klipszemle_zsuri.png

Mi lenne, ha a magyar videoklipek kilépnének a YouTube masszájából, és nagy vásznon, bika hangrendszeren szólalnának meg? És mi lenne, ha pont a te kliped kelne így életre?

Valami hasonló fogalmazódott meg a Klipszemle elindítóinak fejében négy éve, amikor úgy döntöttek, hogy nem csupán a magyar klipek számára indítanak versenyt, hanem a magyar zenei és filmes kreativitás új hullámának évenkénti ünnepét alapítják meg. Mert abban feltehetően nincs vita, hogy az elmúlt 10 év termésénél nem igazán volt izgalmasabb és változatosabb az itthoni kliptörténetben, és az is biztos, hogy ebben a mennyiségi és minőségi ugrásban természetesen hatalmas szerepet játszott a YouTube adta platform és szabadság. De filmeket nagy vásznon, zenét pedig nagy hangrendszeren az igazi élvezni. És az alkotókkal együtt.

A Magyar Klipszemle független szerelemprojektként indult, mára pedig, folytatva a tavalyi hagyományt, az esemény a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál részeként fut. Sőt, idén az NKA Hangfoglaló Programjával együttműködésben lép szintet, illetve válik valódi ünneppé.

sivakzsofia_3575703.jpg
Balról jobbra: Vida Vera, Miki357 és Vermes Orsolya, a Klipszemle főszervezői / Fotó: Sivák Zsófia


Október 10-én négy helyszínen folyik majd az egész napos szemle az Akváriumban. A NagyHallban a hivatalos versenyprogrammal, a KisHallban a versenyen kívüli alkotásokkal és tematikus vetítésekkel, a Petőfi Pódiumon a korábbi szemlék nyerteseinek és nevezettjeinek akusztikus koncertjeivel, a VOLT Lokálban pedig szakmai beszélgetésekkel, amit a díjátadó után ugyanott egy afterparti követ majd.

Legalább ennyire fontos azonban, hogy bárki nevezhet a Klipszemlére.

Szeptember 15-ig lehet leadni a pályamunkákat a Klipszemle honlapján (klipszemle.com), ezt egy előszűrés és online zsűrizés követi. A tizenkét tagú zsűriben Fodor Máriusz zenei producertől kezdve Éder Krisztián fotós és dalszerzőn, Pálfi György rendezőn, Péterfy Bori előadóművészen, Köbli Norbert filmírón, Inkei Bence újságírón keresztül egészen az egyik alapító, Miki357-ig szakemberek és kreatív figurák döntenek majd a pályaművekről. És természetesen a közönség, ugyanis szeptember 16. és 25. között a Klipszemle oldalán bárki elmondhatja véleményét a klipekről, és szavazhat a kedvenceire.

Tizenöt kategóriában díjaznak majd, a videoklip elkészítésére lehetőséget adó fődíjon túl a Recorder, az NKA Hangfoglaló Programja, a CAFe Budapest, valamint az Absolut is oszt a zsűri és a szervezők különdíján kívül nyereményeket. Ezekkel professzionális eszköz- és stúdióhasználat, fellépési lehetőség, médiamegjelenés, valamint nagy mennyiségű márkatermék is jár egy-egy elismerésen túl.

Indul a 4. Magyar Klipszemle, kezdődjön a verseny, ünnepeljünk együtt!

https://recorder.blog.hu/2019/09/05/van_elet_a_youtube_on_tul
Van élet a YouTube-on túl – 4. Magyar Klipszemle
süti beállítások módosítása