A túlzott Tupac-rajongás az állásodba kerülhet

2019.07.18. 14:32, Gaines

tupac_iowa.jpg

Egy iowai kormányhivatal vezetőjét egy nappal azután rúgták ki, hogy köremailjében a néhai rapsztár születésnapjának megünneplésére ösztönözte a hivatal 4300 dolgozóját. És ez csak a jéghegy csúcsa.

A Tupac Shakur bálványozását hivatali szintre emelő, 66 éves Jerry Foxhoven az iowai szociális ügyekért felelős állami szerv igazgatója volt egészen július 17-ei elbocsátásáig. Az Associated Press által megszerzett hivatali levelezések – mintegy 350 oldalnyi e-mail – alapján két éves regnálása alatt nem hagyott ki egyetlen alkalmat sem a rapper éltetésére. Hetente rendezett „Tupac-pénteket”, amikor a rapper zenéi szóltak az irodában; temérdek munkahelyi e-mailben hivatkozott „Tupac”-ra vagy „2Pac”-ra; megemlékezett a halálának évfordulójáról; megosztotta az egyik dalszövegét Valentin-napon; máskor is rendszeresen idézett tőle; saját 65. születésnapját pedig Tupacos, „Thug life” feliratú sütikkel ünnepelte.

HALÁLOS FEGYVEREK - LELŐTT POPSZTÁROK

Több dolgozója kifejezetten értékelte a Tupac-mániát, mondván, ezzel oldotta a stresszes munkahelyi légkört, ám olyan alkalmazott is akadt, aki tavaly panaszt nyújtott be ez ügyben. Az utolsó csepp a pohárban az a többezer hivatali dolgozónak körbeküldött e-mail lehetett június 16-án, amelyben azt tanácsolta, a hétvégén legalább egy dalt hallgassanak meg Tupac születésnapja alkalmából. Maga Foxhoven egyébként úgy véli, nem ez volt a kirúgása oka, a döntés már a levél elküldése előtt megszületett, a kormányzó szóvivője szerint pedig csak arról van szó, hogy új irányt szabnak a hivatal működésének. „Imádom a 2pacos üzeneteidet, azóta meg pláne, hogy a gyűlölködésekre fittyet hányva továbbra is küldözgeted őket” – írta az egyik alkalmazott, akinek sajnos mostantól nélkülöznie kell a napi Tupacot. Arról nincs információnk, hogy a Foxhoven helyébe lépő új igazgató milyen zenéket szeret hallgatni.

Címkék: iowa tupac shakur 2pac
https://recorder.blog.hu/2019/07/18/a_tulzott_tupac-rajongas_az_allasodba_kerulhet
A túlzott Tupac-rajongás az állásodba kerülhet
süti beállítások módosítása