Két hét múlva rekordot dönthet az év country trap bombaslágere

2019.07.16. 16:26, Gaines

lilnasx_billboard.jpg

Az már most is vitathatatlan, hogy Lil Nas X Old Town Roadja az év legsikeresebb dala, zsinórban tizenötödik hete őrzi meg ugyanis első helyét a Billboard Hot 100 toplistán. Ha pedig még két hetet kihúz, akkor rekordot fog dönteni.

A mémből világslágerré kinőtt, remixszel is megtámogatott dal (itt írtunk a születéséről bővebben) márciusban debütált a Billboard slágerlistáján, és április első hetében jutott el az első helyig, ahonnan azóta is kirobbanthatatlan. Pedig akadtak neves vetélytársai: a Justin Bieberrel közösködő Ed Sheeran I Don’t Care című, a brit slágerlistán fölényesen vezető nyári slágere nem tudta letaszítani a trónról, és Taylor Swift sem indíthatta miatta a dobogó tetejéről visszatérő számát, a ME!-t.

A Billboard történetében az Old Town Road az első szerzemény, ami egymás után 15 héten keresztül listavezető volt. Már a tizennégy hetes királyság is tiszteletre méltó lett volna, erre ugyanis korábban csupa közönségkedvenc gigasláger volt képes, például az Uptown Funk! Mark Ronsontól és Bruno Marstól, a Black Eyed Peas I Gotta Feeling, Mariah Carey We Belong Together, a Boyz II Men End Of The Road című számai, Elton John Diana hercegnő emlékére átdolgozott slágere, a Candle In The Wind 1997, Whitney Houston örökbecsűje, az I Will Always Love You, vagy maga a nagybetűs Macarena. Ezeket a számokat tehát már mind maga mögé utasította Lil Nas X cowboykodása.

A két csúcstartóval azonban még meg kell mérkőznie. Ha tizenhatodszorra is első marad, azzal beéri Mariah Carey és a Boyz II Men One Sweet Day című 1995-ös számát, valamint a 2017-ben a csapból is ömlő Despacitót, Luis Fonsi és Daddy Yankee párosától, ugye. És ha ezek után még egy hétig nem döntik meg az uralmát, akkor olyasmit ér el, amit előtte még egyetlen előadó sem. A komolyabb trónkövetelők között ott találjuk Post Malone és Young Thug új számát, a Goodbyest, amely a harmadik helyen debütált a héten, valamint Billie Eilish Bad Guyját feltornászhatja az új Justin Bieber-féle remix, bár Lil Nas X sem bízza a dolgot a véletlenre, ugyanis kihozott egy új remixet Young Thuggal és Mason Ramsey-vel. Ezt meg is nézhetjük most mindjárt:

https://recorder.blog.hu/2019/07/16/ket_het_mulva_rekordot_donthet_az_ev_country_trap_bombaslagere
Két hét múlva rekordot dönthet az év country trap bombaslágere
süti beállítások módosítása