Carson Comával hív a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, a Dunakanyar legnagyobb fesztiválja

2019.06.19. 12:30, Recorder.hu

venegy_carsoncoma.jpg

(X) Idén hetedik alkalommal rendezik meg a váci Duna-parton a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót. Július 4. és 7. között a legismertebb hazai és a V4-es országokból érkező fiatal zenekarok koncertjei mellett nemzetközi színházi előadásokkal, utcaszínházi produkciókkal, közösségi programokkal várják azokat, akik egy olyan fesztiválra vágynak, ahol a zene mellett a kultúra és a csodálatos természeti környezet is fókuszban van.

Csupán fél órára Budapesttől, a Dunakanyar egyik legszebb részén, a vízpart közelében koncerteznek a legnagyobb hazai együttesek július 4. és 7. között. A VéNégyen idén a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája, az Intim Torna Illegál, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, az Irie Maffia, a Follow The Flow és a Russkaja is fellép. A szervezők emellett kiemelten fontosnak tartják, hogy a visegrádi négyek országaiból érkező fiatal tehetségeket is bemutassák: Csehországból az I Love You Honey Bunny, Lengyelországból a niXes és a The Fruitcakes ad koncertet, míg hazánkat az NKA Hangfoglaló Program támogatásával a DLRM, az Ohnody, a Carson Coma és a The Pontiac képviseli. Közülük választották ki a fesztivál idei himnuszának előadóját is, a tizen- és huszonévesekből álló, életvidám Carson Coma első lemezének egyik dalára, a Let’s Call It A Day-re esett a választás.

A VéNégy egyediségét az adja, hogy a klasszikus fesztiválprogramokat nemzetközi színházi előadásokkal egészítik ki. Július 4-én a kaposvári Csiky Gergely Színház Koncert, avagy semmi sem tökéletes című darabja tökéletes alapozás lehet az esti fesztiválozás előtt, ugyanis a szereplők egy megakoncert szervezésébe vágnak bele. Másnap a Slovácké Színház társulata egy autizmussal élő férfi történetén keresztül komoly kérdésekkel szembesíti a nézőket, július 6-án a kassai Na Peróne Színház egy sztereotípiákat döntögető, feszültséggel átitatott színművel, a Na stáž!-zal érkezik, míg a lengyel CHOREA Színház a Jan tragédiája című művet mutatja be Vácott. A négy ország színészei már június 24-től Vácon lesznek, ugyanis két héten keresztül Blaskó Borbála irányításával közösen dolgoznak. A nemzetközi workshopon a rendszerváltás témáját feldolgozva készítenek előadást, amit a fesztivál zárónapján mutatnak be a színházi sátorban. A VéNégy szervezőinek célja, hogy minél több nézőt becsalogassanak a színházi sátorba, így a színházjegy mellé ajándékbelépőt adnak, amellyel az előadás után a többi program is megtekinthető.

A látogatók napközben a Duna partján és a váci strandon kapcsolódhatnak ki, vagy részt vehetnek a közösségi programok egyikén, míg este dj-szettek, utcaszínházi produkciók és fényfestés is várja az érdeklődőket. A fesztivál az elmúlt években a V4-országok egyik legrangosabb közös kulturális eseményévé nőtte ki magát.

További információ, jegyek: http://v4fest.eu

A VéNégy a Facebookon: https://www.facebook.com/venegyfesztival

https://recorder.blog.hu/2019/06/19/carson_comaval_hiv_a_venegy_fesztival_es_szinhazi_talalkozo_a_dunakanyar_legnagyobb_fesztivalja
Carson Comával hív a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, a Dunakanyar legnagyobb fesztiválja
süti beállítások módosítása