A nap plátói románca: Eddie Vedder 27 év után viszontlátta lelki társát

2019.06.18. 17:38, Gaines

vedder.jpg

A Pearl Jam frontembere 1992-ben töltött el egy, ha nem is féktelen, de romantikus éjt egy megfelelő idegennel, hogy aztán többé ne találkozzon vele, dobpergés, egészen mostanáig. A szívmelengető sztoriban szerepet játszik egy hátizsák, egy bicikli, és két előzenekar is.

A Het Parool még múlt héten két cikkben számolt be a „rock and roll tündérmeséről”, ami tényleg filmbe illő sztori, mondjuk, olyan filmbe, mint a Mielőtt felkel a nap és folytatásai. Eddie Vedder június 9-én, vasárnap Amszterdamban szólókoncertezett, és fellépés közben felidézte, hogy 27 évvel korábban egy akkori koncertje után – szerinte Amszterdamban, de mint utóbb kiderült, Utrechtben – volt egy emlékezetes estéje egy fiatal nővel, ami azóta is sokszor eszébe jut, és vajon ott van-e most a közönségben az illető. Senki nem jelentkezett, viszont a szorgos holland újságírók kinyomozták: egy bizonyos Valeska Custers volt az.

Custers nyilatkozott is az újságnak, és ő is élénken emlékezett arra a bizonyos estére. Mint elmondta, eredetileg nem is Eddie Vedderéket ment megnézni, hanem a helyi előzenekart, mert az egyik ismerőse játszott benne. A koncert után a backstage-ben volt a barátaival, amikor Vedder odalépett hozzá. „Rendkívül szégyenlős volt, de éreztem, hogy azonnal egymásra hangolódtunk.” Vedder meghívta egy italra egy közeli kávézóban, de Valeska segíteni akart a pakolásban a barátainak. Utána viszont odament, és a „hölgykoszorúval” övezett énekes azonnal odaültette maga mellé. Hajnali háromig beszélgettek, aztán Vedder mondta, hogy most már menne aludni a szállodájába; Valeska taxit akart hívni, ő viszont megkérte, hogy menjenek inkább a lány testvérének biciklijével, szóval ketten felpattantak egy bringára, és még egy ideig a városban kerekeztek, meg-megálltak, fotózkodtak. „Máig emlékszem, hogy arra gondoltam: nem fogom odaadni magam neki. Holnap más városban lesz, én pedig csak egy lennék a több ezer lány közül.” Közben viszont azt érezte, olyan, mintha megtalálta volna lelki társát.

Ezt követően nem tartották egymással a kapcsolatot. A lány beleírta az elérhetőségét Vedder naplójába, ráadásul véletlenül az énekesnél maradt a lány hátizsákja is; Vedderben többször felmerült, hogy visszaküldi neki, de aztán mégsem tette. Valeska még megpróbált találkozni vele egy-két Pearl Jam-koncerten, de valami mindig közbejött. De most jön a happy end! Vedder jelenlegi előzenekarának egyik tagja olvasta a Het Paroolban megjelent cikket, és átküldte Veddernek, így aztán Vedder menedzsere backstage-be szóló VIP-jegyet küldött Valeskának a szerdán esedékes brüsszeli koncertre. A holland újság természetesen ott volt a nagy viszontlátás pillanatában. „Még mindig ugyanúgy mosolyogsz” – üdvözölte állítólag a rocksztár.1992 óta persze sok minden változott, például mindketten családot alapítottak – a férj is elkísérte Valeskát –, de most is találtak új kapcsolódási pontokat: Vedder legidősebb lánya ugyanakkor ünnepli a születésnapját, mint Valeska legfiatalabb lánya. Varázslatos!

A közös kép, amire huszonhét évet kellett várni:

vedder_kozos.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/06/18/a_nap_platoi_romanca_eddie_vedder_27_ev_utan_viszontlatta_lelki_tarsat
A nap plátói románca: Eddie Vedder 27 év után viszontlátta lelki társát
süti beállítások módosítása