Ha Seattle, akkor jó zene: a Walking Papers és az Alva jövő héten az Instantban!

2019.06.15. 11:36, Gaines

instant-walking.jpg

(X) A szurtos bluesrock hívei, figyelem! Június 21-én Budapestre jön döngölni egy nagyot a seattle-i szupercsapat, a Walking Papers, és hogy a grunge se maradjon ki a szórásból, arról hazai formáció gondoskodik előttük.  

Ha fel akarnánk sorolni az összes Seattle-ből származó, a 80-as/90-es években alakult, nagyszerű grunge- és rockzenekart, még holnap este is itt ülnénk, Alice In Chains, Soundgarden, Screaming Trees, meg ugye a nagy N-betűs. Jeff Angell, a Walking Papers énekes-gitáros-frontembere szintén a seattle-i színtért képviselte Post Stardom Depression és The Missionary Position nevű zenekaraival, mielőtt megalapította volna a szupergruppját. A Walking Papers eredeti felállásában rajta kívül ugyanis ott volt Duff McKagan a Guns ’N’ Roses színeiben, Barrett Martin a már emlegetett Screaming Treesből és a Mad Seasonből, végezetül pedig Benjamin Anderson, aki a Missionary Positionben billentyűzött. Ráadásként a formáció első lemezén Mike McCready is közreműködött gitáros-társdalszerzőként, őt a Pearl Jameseknek nem kell bemutatni.

A két lemezen (Walking Papers – 2013; WP2 – 2018) az alapkvartett zenél, a turnén viszont közülük csak Angell és Anderson vesz részt – McKagan a főzenekarával van elfoglalva, és Martin sem tudta vállalni a közös koncerteket. Azok a szerencsések, akik elcsípték a Walking Papers 2014-es debreceni koncertjét, még Duffot és Barretet is láthatták a színpadon, tavaly az A38-on már az új, hattagú felállásban koncerteztek. És hogy mit játszanak? Blues-rockot és klasszikus hardrockot, a 60-as, 70-es évek ízeivel megfűszerezve, a fent említett együttesek – vagy a Queens Of The Stone Age – zenei világában mozogva. A dalok lemezen hallgatva talán nem a legváltozatosabbak, de markáns megszólalásúak, és ez tipikusan az a fajta zene, ami élőben tud igazán megszületni, koszos-füstös gitárszólókkal és közös örömrockolással. A csapat most a Stone Temple Pilots előzenekaraként turnézik Európában, ám Magyarországra önálló koncerttel térnek vissza a Grungery és az Instant-Fogas szervezésében.


interjú és koncertrészletek a tavalyi A38-as buliról:


egy kamerás felvétel a 2014-es debreceni koncertről az eredeti felállással:

 
ugyanez a dal New Yorkból:

 
és a 2018-as lemez, a WP2:

Hazai előzenekarként az Alva nyitja meg az estét, az egészen új, 2017 vége felé alakult, élőben most először bemutatkozó csapat fő csapásiránya a grunge, amit stoner-doom-klasszikus metállal egészítenek ki, tagjaik a Flop, a Caught The Flow, a Superunknowns és a Room Of The Mad Robots zenekarokból érkeztek. Első számaik a HammerWorld magazin Deep Seven CD-mellékletében jelentek meg, ez a koncert kiváló alkalom az ismerkedésre.

még egyszer tehát: Walking Papers és Alva, június 21, péntek, este 19, Instant, Facebook-esemény


így próbál az Alva - hang majd a koncerten társul hozzájuk:

https://recorder.blog.hu/2019/06/15/ha_seattle_akkor_jo_zene_a_walking_papers_es_az_alva_jovo_heten_az_instantban
Ha Seattle, akkor jó zene: a Walking Papers és az Alva jövő héten az Instantban!
süti beállítások módosítása