Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

18+ Top 10 pucérnős lemezborító

2019.06.14. 19:00, Gaines

charli_1.jpg

Charli XCX 2014-ben jelentkezett utoljára albummal, a Suckerrel, az ezt követő, szám szerint harmadik sorlemez megjelenése régóta csúszik, most viszont bejelentették: szeptemberben jön a Charli címre keresztelt album temérdek vendégelőadóval. A lemezborítón Charli XCX szerepel szinte teljesen meztelenül, csak néhány stratégiailag elhelyezett fémszalag takarja a kényes pontokat. Ennek – és a dalszerző-énekesnő új, fülledt klipjének – apropóján összeszedtünk tíz emlékezetes meztelenkedős lemezborítót a könnyűzene történetéből.

# Pixies: Surfer Rosa (1988)

Az első Pixies-album borítóján flamencós motívumok keverednek markáns keresztény szimbolikával, Isabel Tamen táncosnőt egy dél-londoni pubban fotózták le, szürreális, dinamikus, rejtélyes.

boritok_surfer.jpg


# Roxy Music: Country Life
(1974)

A kánikulai nyáresti hangulatot árasztó, elfedő és mégis megmutató borítón két német Roxy Music-rajongó lány szerepel, akik véletlenül futottak össze Bryan Ferryékkel. A borítót több országban kifogásolták, ott csak a sövény maradt a lányok nélkül.

boritok_roxy.jpg

VANNAK ÁM KORHATÁROS KLIPJEINK IS, EZEK A LEGNÉZETTEBBEK 2017-BŐL


# Nick Cave And The Bad Seeds: Push The Sky Away (2013)

Van, aki profi modellt kér fel a lemezborítójához. Mások amatőröket használnak. Nick Cave a feleségével készített portrét, melyen az énekes öltönyben, Susie Bick – aki amúgy fotómodell – anyaszült meztelenül áll a házaspár hálószobájában.

boritok_cave.jpg


# Sky Ferreira: Night Time, My Time
(2013)

Sky Ferreira nem cicózott, debütlemezének borítóján rögtön a melle a főhős egy zöld csempés zuhanyzóban, a fotót a francia extrém rendező, Gaspar Noé lőtte egy párizsi szállodában. A borítót a legtöbb streaming szolgáltató kitakarja, de nekünk nem kell.

borito_skye.png


# John Lennon és Yoko Ono: Unfinished Music No. 1: Two Virgins
(1968) 

A zenészházaspárokról készült fotók közül Lennon és Oko képei a leghíresebbek, bár ez még az összeházasodásuk előttre datálható. A közös borítón minden látszik, ami látszódhat, lett is belőle botrány, csak barna papírtasakban terjeszthették a boltokban.

boritok_lennon.jpg

TOP 10 IKONIKUS MEZTELEN ZENÉSZPORTRÉ


# The Jimi Hendrix Experience: Electric Ladyland (1968) 

Jimi Hendrix utolsó stúdiólemezét az amerikai nagyközönség Hendrix arcképével vásárolhatta meg. Az angol kiadó inkább 19 meztelen nőt tett a borítóra. Több lemezbolt nem is tette ki a polcra, és se Hendrix nem rajongott érte, se a lefotózott modellek. „Mindenki jól nézett ki, de a fényképen öregnek és nyúzottnak látszunk” – panaszkodott később egyikük.

boritok_jimi.jpg


# Daniel Lanois: For The Beauty Of Wynona
(1993) 

A sztárproducer második saját szólólemezéhez a cseh Jan Saudek készítette ezt a hatásos képet. Mire készül ez a kipirult nő a késsel? Miért van úgy befeszülve, hogy a bordái is látszanak? Mit rejteget a háta mögött? Ő lenne Wynona? A válaszok ránk vannak bízva.

boritok_lanois.png

MÉG KÉT ÜTŐS MEZTELEN NŐS LEMEZBORÍTÓ

 
# The Slits: Cut (1979)

A brit punk-posztpunk-dub csapat lányzenekarként indult, első lemezük megjelenésekor már három lány + egy fiú felállásban játszottak. A borítón viszont csak a három lány kapott helyet sárral tapasztott, meztelen amazonként, velük tuti nem kekeckedne senki.

boritok_slits.png


# KFT: Üzenet a liftből
(1983)

Van ám egy magyar példánk is, a Pálfi György tervezte borítóból készült bikinis és pucér verzió, utóbbi azonban kiverte a biztosítékot a lemezgyárnál, a fürdőruhás változat került a boltokba. A modell egy kubai balett-táncosnő, Mila Dés, a tenger kamu, a homok valódi.

boritok_kft.jpg


# Jane’s Addiction: Nothing’s Shocking
(1988)

Még hogy semmi nem sokkoló! Ezt sokan nem így gondolják, máskülönben nem tiltották volna be a Jane’s Addiction első stúdiólemezét a borító miatt. Amin Perry Farrell barátnője szerepel duplázva, sziámi ikrekként, gipszszobor formájában, lángoló fejjel. Hogy máshogy.

boritok_jane.png


Ráadásként pedig nézzük meg Charli XCX új klipjét, a Blame It On Your Love-ot, van benne majdnem-meztelenség a vendég Lizzo részéről, plusz rengeteg csókolózó lánnyal és lénnyel:

https://recorder.blog.hu/2019/06/14/18_top_10_pucernos_lemezborito
18+ Top 10 pucérnős lemezborító
süti beállítások módosítása