Homárfejű szörny és búvárrém csap össze a Chemical Brothers hősnőjével

2019.06.11. 15:30, Gaines

chembro.png

A Chemical Brothers áprilisban hozta ki kilencedik stúdiólemezét, a No Geographyt, lemezkritikánkban azt írtuk, csak azért nem okozott csalódást, mert eleve nem vártunk tőle világmegváltást. A klipjeik még mindig nagyszerűek, az Eve Of Destruction retrofuturista, csináld-magad jelmezes harcvideója a legújabb a sorban.

A lemezhez társuló klipek közül megmutattuk már a Free Yourselfet, amelyben robotok veszik át az emberiség felett az uralmat, mivel mással, mint tánccal; illetve a We’ve Got To Tryt, ami megható és fordulatos történet egy pilótakutyáról, aki az űrbe megy. Az elektronikus duó még minden idők leggyorsabb, három másodperces remixével is előrukkolt, amely a versenyautók fordulatszámára állította át a We’ve Got To Try tempóját.

Az Eve Of Destructiont Adam Smith és Marcus Lyall rendezték – a Chemical Brothers koncertjeinek látványos vizuáltechnikáját is ők dolgozzák ki, lásd a Mah klipjét –, főszereplőjét pedig a dal egyik vendégelőadója, a norvég énekes-dalszerző, Aurora alakítja. A futurisztikus szuperhősruhába öltözött hősnő és bajtársa, Nene (a másik közreműködő a dalban, tokiói rapper) egy rakás válogatott gonosztevővel veszik fel a harcot, csupa jópofa kinézetű szörnnyel, van köztük homárfejű, búvársisakot viselő, zöld kugligolyós rémség is. A zene ritmusára összevágott harcjelenetek felidézhetik bennünk bármelyik tetszőleges kedvenc arcade videójátékunkat, a Power Rangerst, vagy a japán Ultraman című sci-fi sorozatot (ez utóbbit mintául is használták a klip alkotói). A vizuális megoldásaival, szereplőivel amúgy találkozhattak már a duó koncertjein a rajongók háttérvetítés formájában.

MILKOVICS MÁTYÁS ÍRT NEKÜNK A CHEMICAL BROTHERS ELŐZŐ ALBUMÁRÓL

A Chemical Brothers nemrég bejelentette, hogy az 1999-es Surrender LP-jük huszadik évfordulója alkalmából újra kiadják az albumot, természetesen temérdek extra tartalommal, kiadatlan anyaggal kibővítve: a számok „titkos pszichedelikus mixeit”, remixeket, promóvideókat és a 2000-es Glastonburys koncertjük felvételeit is mellékelni fogják. 

https://recorder.blog.hu/2019/06/11/homarfeju_szorny_es_buvarrem_csap_ossze_a_chemical_brothers_hosnojevel
Homárfejű szörny és búvárrém csap össze a Chemical Brothers hősnőjével
süti beállítások módosítása