A YouTube-on támad fel a remek Dalfutár

2019.05.27. 14:59, Gaines

dalfutar.png

Hajós András vezetésével még 2016 végén mutatták be a tévében a Dalfutár műsort, amely a zeneipar különböző területein tevékenykedő alkotókat hozott össze egy-egy friss szerzemény létrehozására. A műsor az első évad után nem folytatódott – mostanáig, idén júniustól ugyanis új epizódokat láthatunk, a Super TV2 helyett immár a neten.

Az ezidáig hat részt megélt Dalfutár kifejezetten üdítő zenei tévéműsor volt: az ötletgazdák, Hajós András és Jeli András minden részben egy szövegírót, egy zeneszerzőt, egy producert és egy énekest választottak ki, akiknek úgy kell közösen megalkotniuk egy slágert, hogy nem is tudnak egymásról. Tehát mondjuk a zeneszerző által megírt dallamra fog szöveget kitalálni valaki más, amihez aztán a producer kitalál egy hangszerelést, és az énekes ezt kapja kézhez a stúdióban. Maga a játék is jópofa, és érdekes csapatokat raktak össze az első évadban – az egyik epizódban Lee Olivér zenéjére és Majka szövegére énekelt Pál Dénes egy iamyank-féle hangszerelésben –, de a legjobb az benne, hogy ténylegesen a kreatív folyamatra koncentrált, abból kiindulva, hogy ez önmagában elég érdekes tud lenni a zeneszerető nézők számára.

JÓNÁS VERA IS MEGFORDULT A DALFUTÁRBAN, BESZÉLT IS RÓLA A NAGYINTERJÚNKBAN


A pozitív kritikák és vélemények dacára a nézettség nem feltétlenül ezt igazolta – részben a késő esti műsorsávnak is köszönhetően –, hétfőn a Music Hungary konferencián Hajós Andrásék bejelentették, hogy a neten folytatódik majd a műsor, javarészt hasonló struktúrában. Most is négy-négy alkotó áll majd össze egy dalszerzés erejéig, a különbség mindössze az, hogy kettébontják az egyes epizódokat, és egy 40-50 perces rész helyett két 20-25 perces részben teszik majd fel a Dalfutár YouTube-csatornájára. Hajós az Indexnek elmondta, azért csak most költöznek át a netre, mert megvárták, amíg lejár a műsor licenszjoga, hátha a TV2 mégis meg akarja hosszabbítani (nem akarta), majd miután más tévécsatornák se csaptak le rá, két szponzor – a Samsung és az Artisjus – támogatásával bele tudtak vágni az új évadba, méghozzá ugyanolyan magas színvonalon, rendes költségvetésből, mint a tévés változatban.

dalfutar_logo_full.jpg

A szereplők teljes névsora még nem nyilvános a most is zajló forgatások miatt, nehogy a résztvevők előtt elspoilerezzék, kikkel fognak majd dolgozni, ám az új évad előzetesében felbukkannak már néhányan, többek között Lovasi András, Dallos Bogi, Szakács Gergő, Vecsei H. Miklós, Kozma Kata, vagy épp Kőhalmi Zoltán humorista – azaz nem csak zenei oldalról érkeznek majd a szereplők. Pontos premierdátumról egyelőre nincs információnk, ahogy arról sem, milyen sűrűséggel kerülnek majd ki az új epizódok.


az új évad előzetese:


és az emlegetett Lee/Majka/iamyank/Pál-epizód

https://recorder.blog.hu/2019/05/27/a_youtube-on_tamad_fel_a_remek_dalfutar
A YouTube-on támad fel a remek Dalfutár
süti beállítások módosítása