Itt a Hangfoglaló Program – Goodbye Darjeeling: az induló előadók közé kerülni a legnagyobb elismerés

2019.05.21. 09:00, trecorder

rec072_goodbye_darjeeling_650.jpg
A népszerű angol teáról elnevezett Goodbye Darjeeling zenekar 2016-ban alakult, egy évvel később pedig már önálló koncerttel jelentkeztek. A négytagú formáció indiepopos alternatív rockot játszik, első nagylemezük, a Total Confusion június 6-án fog megjelenni. Marosi Z. András énekes-dalszerzővel beszélgettünk.

Hogyan jellemeznéd a zenéteket, milyen stílusban játszotok?

Szerintem egészséges zenekar nem szívesen szorítja magát műfaji keretek közé, dallamos, érzelmes gitárzenét játszunk. A zeneszerzés nálunk két markánsan eltérő módszerrel történik. Az egyik az, hogy leülök az akusztikus gitárral, megírom, és közösen csiszolgatjuk, a másik pedig, amikor a közös improvizációkból születnek számok. Mindkét módszert egyformán szeretjük, ahogy ez a június 6-án megjelenő első nagylemezünkön is megfigyelhető lesz.

Mit érdemes tudni a lemezről?

A címe Total Confusion, tíz számot fog tartalmazni, és Ligeti Gyuri volt a producere, akivel hatalmas élmény volt együtt dolgozni.

Az eddig megjelent összes számotokhoz forgattatok videoklipet is. Miért tartjátok fontosnak a klipkészítést?

A promóciós jelentőségét nem tudom felmérni, csak szeretjük, ha vizuális tartalom is készül a zenéhez, így a néző rögtön kap egy képet rólunk. Külön előnyt jelent, hogy a folyamatok nagy részét meg tudjuk oldani zenekaron belül, és van egy operatőr, Pátzay Ádám, akivel rendszeresen együtt dolgozunk.

Miért jelentkeztetek az Induló Előadói Alprogramra?

Leginkább az elismerés miatt. Úgy éreztük, hogy bekerülni a támogatott előadók közé a legnagyobb elismerés, amit egy alulról építkező, pályakezdő zenekar elérhet. A program inkubátor jellegű, segít, hogy a következő szintre lépjünk. Az anyagi támogatás mellett a promócióban, a kapcsolatteremtésben, a koncertszervezésben is segítségünkre van. Mindeközben megismerkedünk a többi zenekarral, mentorral, zeneipari szereplőkkel, nekünk csak tudnunk kell élni a lehetőséggel.

Hol láthatunk benneteket legközelebb?

Május 31-én a Robotban a The Pontiac lemezbemutatóján leszünk vendégzenekar, megyünk kisebb fesztiválokra és fellépünk a Művészetek Völgyén. Ősszel lesz a lemezbemutatónk, addig nem tervezünk klubkoncerteket.

A Goodbye Darjeeling legutóbbi videoklipje, a tavalyi Fate.

 

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2019/05/21/itt_a_hangfoglalo_program_goodbye_darjeeling_az_indulo_eloadok_koze_kerulni_a_legnagyobb_elismeres
Itt a Hangfoglaló Program – Goodbye Darjeeling: az induló előadók közé kerülni a legnagyobb elismerés
süti beállítások módosítása