Beperelték Ariana Grandét, mert fotót posztolt magáról

2019.05.20. 14:00, Gaines

grande.jpg

Méghozzá olyan fotót, amit vélhetőleg az engedélye nélkül lőttek róla – a helyzetben rejlő abszurd iróniát még Örkény is megirigyelné.

Ariana Grande tavaly augusztusban, a Sweetener album megjelenésének napján tett közzé magáról két paparazzifotót az Instagramon és a Twitteren, amelyeken Sweetener feliratú táskával a kezében látható. „Boldog Sweetener napot!” – fűzte hozzá, a lemezhez vezető linkkel egyetemben. A lesifotókat egy bizonyos Robert Barbera készítette, aki múlt héten keresetet nyújtott be az énekesnő ellen, mondván, a sztár szerzői jogokat sértett a képek posztolásával. „[Grande] megsértette [Barbera] szerzői jogait azáltal, hogy többszörözte és nyilvánosan közzétette a fényképeket az Instagram-oldalán” – áll a kereset szövegében. – „[Grande] soha nem kapott engedélyt vagy bármiféle felhatalmazást a fényképek többszörözésére, nyilvános közzétételére, tejresztésére és/vagy használatára.”

grande_barbera.png

A fotós kártérítést követel: fotónként huszonötezer dollárt, vagy a fotókból származó bevételeket, amivel a lemez megjelenésének napján keletkezett eladások összegéből is kihasíthat egy szeletet. Kérdés persze, hogy a fotós a sztár tudta nélkül kattintgatott-e, vagy a menedzsmentje megrendelésére készült a spontánnak beállított paparazzikép – ez sem ritka –, de mindenképp van valami ironikus abban, ha valakinek bíróság előtt kell felelnie azért, hogy a saját közösségi médiás felületein saját magáról kirakott képek jogai felett rendelkezhet-e.

FELNŐNEK A LÁNYOK: AZ ARIANA GRANDE-PORTRÉNK ITT OLVASHATÓ

Ariana Grande legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy horogkeresztes röplapokat szórtak szét a sacramentói koncertjére várakozók között, előtte pedig azzal, hogy a Coachellás koncertjén megdobták egy citrommal. A legnépszerűbb elmélet szerint egy Beyoncé-rajongó volt a hunyó, aki így – a Lemonade-re utalvafejezte ki nemtetszését a miatt a később megalapozatlannak bizonyuló híresztelés miatt, hogy Grande duplaannyi gázsit kapott volna, mint az előző évben Beyoncé. És akkor most képzeljen mindenki ide egy olcsó poént arról, hogy hogyan lehet édesítővel limonádét varázsolni a citromból, amit az élettől kapunk.

Címkék: ariana grande
https://recorder.blog.hu/2019/05/20/bepereltek_ariana_grandet_mert_fotot_posztolt_magarol
Beperelték Ariana Grandét, mert fotót posztolt magáról
süti beállítások módosítása