Már prémium kategóriában is használhatjuk a YouTube-ot Magyarországon

2019.05.15. 16:25, Gaines

ytm_android_all_screens_gb_png_masolata.png

A YouTube ingyenes verzióján túlmenő, reklámmentességet, offline lejátszást és egyéb extra funkciókat tartalmazó YouTube Music és Premium május 14-étől, azaz a tegnapi naptól vált elérhetővé Magyarország területén.

Az újonnan igénybe vehető opciók között érdemes különbséget tenni. A YouTube Music egy streaming szolgáltatás, olyan, mint a Spotify vagy az Apple Music: lejátszási listákat kínál fel, személyre szabott ajánlásokat tesz, okos keresőfunkcióval lehet eljutni azokhoz a dalokhoz, amelyeknek nem emlékszünk a címére, csak dalszövegrészletre, zenei videók mellett hivatalos albumokat, single-öket, élő koncerteket, ritka zenéket is egy helyen találunk meg. Mindez ingyenesen vehető igénybe, reklámokkal. Amennyiben azok nélkül, esetleg offline, vagy a háttérben szeretnénk zenét hallgatni, ezekre a fizetős YouTube Music Premium csomaggal lesz lehetőségünk: egy hónapig ingyen kipróbálhatjuk, majd utána 1490 forintos havidíjjal (családi csomagban 2290 forint/hó) vehetjük igénybe. A YouTube Music/Music Premium tehát csak a zenei tartalmakra vonatkozik; a YouTube Premium tartalmazza a legtöbb extrát: egyrészt alapból benne van a YouTube Music Premium, emellett reklámmentesen, a háttérben vagy offline nézhetjük a YouTube teljes kínálatát, és elérhetjük a saját gyártású sorozataikat, filmjeiket. Itt a próbahónap után 1790 forintot fizetünk havonta (családi csomagban: 2690 forint/hó).

A Google Play Music előfizetői automatikusan részesülnek a YouTube Music Premium szolgáltatásaiban, máskülönben a YouTube Music külön alkalmazással működik, amit az összes appboltból le lehet ingyen tölteni. Ha ez kicsit bonyolultan hangzik, mutatunk egy összefoglaló táblázatot, illetve a YouTube Music oldalát ITT, a YouTube Premiumét ITT. A YouTube Musicot 2015-ben indították el, 2018-ban átfazonírozták, jelenleg 50 országban elérhető, míg a YouTube Premium - korábbi nevén YouTube Red - idén májustól Magyarország mellett Lengyelországban, Csehországban, Bulgáriában és Romániában is igénybe vehető.

artabla_google_music-youtube_hu_2019.png

https://recorder.blog.hu/2019/05/15/mar_premium_kategoriaban_is_hasznalhatjuk_a_youtube-ot_magyarorszagon
Már prémium kategóriában is használhatjuk a YouTube-ot Magyarországon
süti beállítások módosítása