Horogkeresztes röplapokat szórtak Ariana Grande rajongói közé

2019.05.07. 11:53, Gaines

grande_flyer.png

A náci jelképekkel és médiaellenes szlogenekkel ellátott szórólapokat Sacramentóban dobta le egy drón az Ariana Grande koncertjére várakozók közé – számolt be az esetről a Sacramentói Állami Egyetem hivatalos lapja.

A sztár múlt hét pénteken, május 3-án lépett fel a sacramentói Golden 1 Center arénában, az egyetemi hallgatói magazin egyik újságírója is jegyet váltott a koncertre, és az épület előtt várakozva figyelt fel a szórólapokra. A propagandahirdetményeknek egyébként semmi köze nem volt Grandéhoz, nem őt vették célba, hanem a sajtó ellen uszítottak; némelyiken náci horogkereszt díszelgett, de olyan is akadt, amelyiken piros x-et nyomtak az ÁLLÍTSUK MEG A SAJTÓT feliratra. (A röplapon szereplő információk alapján egy „The Red X Society” nevű csoport áll a dolog mögött, mindössze 82 ember kedveli a Facebook-oldalukat.)

A szórólapok szövege merő összeesküvés-elmélet, mely szerint a hírszerkesztőségekbe, Szenátusba és a Fehér Házba „prostituáltak és börtöntöltelékek” szivárogtak be, meg ilyenek, és a koncerthelyszínen kívül még egy egyetemi rendezvény fölött is szétszórták őket. Az egyetem rektora a rendezvényen ítélte el a gyűlöletbeszéd és propaganda terjesztését; Grande képviselői nem nyilatkoztak az ügyben.

A Sweetener észak-amerikai turnéja ma este Los Angelesben, augusztustól pedig Európában is folytatódik, az énekesnő hozzánk legközelebb szeptember 3-án jut a turné bécsi állomásán.

Címkék: ariana grande
https://recorder.blog.hu/2019/05/07/horogkeresztes_roplapokat_szortak_ariana_grande_rajongoi_koze
Horogkeresztes röplapokat szórtak Ariana Grande rajongói közé
süti beállítások módosítása