Selfie a Nagyszínpad előtt: New Level Empire.

2019.05.04. 20:00, Recorder.hu

selfie_newlevelempire.jpg

Május 8-tól 11-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a 2019-es Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató május 16-ai döntőjébe. A Recorder – idén harmadszor a program médiapartnereként – az esélylatolgatás előtt ebben a cikkben vette sorra az indulókat és közölt mindegyikükről egy-egy rövid biót is, de idén újra arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb. – szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. A második 2019-es gyorsfényképet a New Level Empire lőtte magáról. A zenekar május 9-én, csütörtökön az Akváriumban mutatja meg, mire képes.

1. Melyik volt a legnagyobb színpad, amin valaha zenéltetek? És melyik volt a legkisebb? És melyik volt a jobb?

A legnagyobbak között van 2018-as Strand fesztivál vagy a SZIN nagyszínpada. A legkisebb színpadon talán egy-két akusztikus koncertünket játszottuk, de volt már rá példa, hogy valahol az Őrségben, talán Apátistvánfalván az eleve nem is olyan hatalmas színpad még előre lejtett is. Az kimondottan vicces érzet volt :) Lehet egy kis színpadon is óriási bulit csinálni, bár az akár vertikális, akár horizontális irányba csökkentett színpad nyilván csökkenti a koncertélményt.

2. Mióta és mennyit próbáltatok kifejezetten a Nagyszínpadra? Különbözik egy ilyen próba a többitől? Miben?

Április elején kezdtük, három ütemben nyomjuk. Végül is az idei aktuális koncertlistát alakítottuk Nagyszínpad-kompatibilisre. Az utolsó próbafázis például már egy eleve nagyszínpadon történő próba. Talán annyiban különbözik, hogy az ebédidő el van csúsztatva, de az sem biztos, mert lehet, hogy Peti sokkot kapna! Nálunk igen szigorú időbeosztás van, ha az ebédről van szó :)

3. Hol próbáltok? Leírnátok, hogy milyen a próbatermetek, és hogy mit szerettek vagy nem szerettek benne?

Most épp Gödöllőn próbálunk, aztán majd Budán. Ezek általában ad-hoc bérelt helyszínek. Szeretjük benne, hogy nem a miénk, ezért nem nekünk kell takarítani :)

4. Kampányoltok? Ha nem titok, eláruljátok, hogy mivel próbáljátok magatok mellé állítani, illetve aktivizálni a közönséget? És mivel próbáljátok meggyőzni a zsűri tagjait?

Gondolkodtunk a csokin és a virágon, de végül úgy döntöttünk, hogy inkább csak simán megkérjük a velünk szimpatizáló közönségünket, barátainkat, hogy szurkoljanak és vigyék hírünket. Lehet, hogy a zsűrinél marad a csoki és a virág :)

5. Mi lesz a koncertprogramotok? Készültök új dalokkal vagy inkább biztosra próbáltok menni, és az ismertebbek közül válogattok?

Van új dal is, de alapvetően az eddigi működő repertoárból tesszük össze a műsort. A sorrenden megy inkább a matek.

6. Miért jó nyerni? Miért jó a legnagyobb fesztiválszínpadokon játszani? Vagy miért jó nem nyerni? Anélkül is megéri?

Hogy milyen nyerni, azt nem tudjuk, mert olyan velünk még nem történt :) Egy zenekar népszerűsítésére és közönségépités szempontjából mindenképp áldásos lehetőség egy fesztivál nagyszínpadán zenélni. Persze ez attól is függ, hogy milyen fesztivál és hány órakor :) Nekünk anno 2014-ben, A Dal című műsorban volt lehetőségünk megtapasztalni, hogy milyen érzés nem nyerni, és hogy ez mit hozhat magával. Szerintünk többet nyertünk azzal, hogy ott és akkor nem nyertük meg az Eurovíziós versenyt.

7. Zenélni: hány százalék öröm, hány százalék szenvedés? Miért annyi, amennyi?

Az év fele szenvedés, az év fele öröm. Amikor koncertezünk, az az öröm része. A többit szívesen elcserélnénk lekváros buktára.

8. Nyerni: hány százaléka múlik rajtad, hány százalék pedig a szerencsén? Miért?

38,6% rajtad múlik, 11,4% a szerencsén, a maradék 50% a hangtechnikus. :)

A New Level Empire május 9-én lép a Nagyszínpadra az Akváriumban > Facebook-esemény ITT.

A New Level Empire a Facebookon.

A New Level Empire a YouTube-on.

A New Level Empire az Instagramon.

A New Level Empire a Spotify-on.

A New Level Empire a Recorderen.

https://recorder.blog.hu/2019/05/04/selfie_a_nagyszinpad_elott_new_level_empire
Selfie a Nagyszínpad előtt: New Level Empire.
süti beállítások módosítása