Táncoljunk át Marokkón – Klippremier! Shaibo: Sun Brought

2019.04.29. 13:30, Gaines

shaibo_1.jpg

Két éve mutatkozott be Magyarradar rovatunkban Szigeti Zsófia souljazz-artpop-formációja, a Shaibo, amely a közelmúltban négytagú magyar csapatból nemzetközi projektté bővült. A megújult zenekar új, montázs-sorozatként is felfogható klipjében, a Sun Broughtban messzi, egzotikus tájakra kalandozik, megyünk is velük. Premier!

A Shaibo tavaly májusban jött ki Naked Feet című debütáló nagylemezével, év végén pedig átalakult, és kétbázisú projektté vált. A dalokat Szigeti Zsófi énekesnő készíti, közreműködőként Nyitrai Péter basszusgitáros, Bécsy Bence gitáros és Kovács Miki dobos mellett számos külföldi zenész is csatlakozik hozzá. Zsófi ugyanis Amszterdamba költözött, hogy az ottani Zeneakadémián folytassa a tanulmányait. „Szeretném, ha minél több zenész fordulna meg a Shaibóban, egyfajta szabad térként szeretnénk működni, ahol folyamatos kísérletezés folyik. A közreműködő zenészek nagyban függnek attól, hogy éppen melyik országban vagyunk. A Sun Brought című dalunkat részben Amszterdamban, részben Magyarországon vettük fel. Kint egy kórussal dolgoztunk együtt, ők nagyrészt az egyetemi barátaim, de alapvetően úgy igyekeztem összerakni a csapatot, hogy hasonló hangszínű énekesek alkossák. Két hónapba telt, mire mindenkit megtaláltam” – meséli Zsófi.

MINIINTERJÚT IS KÉSZÍTETTÜNK SZIGETI ZSÓFIVAL

A Sun Brought klipjét Sivák Zsófia és Miki357 készítette, koncepciója egy elemelt, szuggesztív montázs-sorozatként fogható fel. „A kamera a legtöbb jelenetben fix, csak variókkal vittünk bele mozgást. Az anyag minden képkockája nagyon pontosan meg van komponálva, ugyanis fotószerű megjelenést szerettünk volna létrehozni. A klip egésze egyébként egy régi kézikamerával készült, ezen felül rengeteg féle szűrő „roncsolta” tovább az anyagot, amitől az egésznek van egy enyhe home videós hangulata” – árulta el a klipről az alkotópáros. A videót néhány nap alatt vették fel Marokkóban, az országot autóval járták be, s mivel terepszemlére nem volt lehetőség, a jelenetek spontán alakultak. Marokkóra azért esett a választásuk, mivel a ragyogó napsütés jól illeszkedett a koncepcióhoz, emellett fontos volt, hogy minél többféle helyszín – óceán, sivatag, hegység – megjelenhessen a képi világban.

A debütáló dal már jól mutatja a Shaibo megújult hangzásvilágát is. „Jelentősen eltér a zenekarra korábban jellemző, nagy dinamikákat leíró, erőteljes zenétől. Sokkal finomabb, puhább, levegősebb dalokat fogunk innentől játszani, élő elektronikával, közel a soulhoz. Ha előadókat kell mondani akkor Cleo Sol, Moses Sumney, Jordan Rakei, Men I Trust, vagy Angele zenéje van ránk nagy hatással” – emelte ki Zsófi.

shaibo2.jpg


a megújult Shaibo első magyarországi koncertje május 31-én lesz az A38-on, ősszel pedig Hollandiában is bemutatkoznak. Az A38-as koncert Facebook-eseménye.


és akkor jöhet a selymes, soulos, sivatagos Sun Brought:

fotó: Sivák Zsófia

Shaibo Facebook-oldal

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_9.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/04/29/tancoljunk_at_marokkon_klippremier_shaibo_sun_brought
Táncoljunk át Marokkón – Klippremier! Shaibo: Sun Brought
süti beállítások módosítása