Itt a Hangfoglaló Program – Elindult a Hangfoglaló Spotify!

2019.04.23. 18:15, Recorder.hu

rec071_hangfoglalo_650.jpg
Spotify-fiókkal bővül a Hangfoglaló Program felületeinek portfóliója. A kilenc tematikus lejátszási listával induló oldalon minden szempontból a magyar könnyűzene és a dalok állnak a középpontban. Folyamatosan frissülő tartalommal és kedves, minimalista arculattal vár mindenkit több mint 200 dallal a Hangfoglaló Spotify!

Főszerepben a dal!

A Hangfoglaló Program új Spotify-profiljának célja, hogy a hazai könnyűzenét ünnepelje és éltesse, annak a legevidensebb szintjén: a dalokat szeretnék a figyelem középpontjába állítani. A Hangfoglaló Spotify létrejöttének alapvető ötletét az a felismerés adta, hogy az öt éve működő Program támogatott zenekarairól rengetegszer szólt már cikkekben, sajtóközleményekben vagy akár a fesztiválok és klubkoncertek alkalmával, azonban az előadók dalainak folyamatos terjesztésére vagy streamelésére eddig nem volt megfelelő felülete.

A most létrejött lejátszási listák folyamatosan frissülő tematikus playlistek – hangulathoz vagy műfajhoz illeszkedve. Összeállításukkor kiemelt figyelmet fordítottak az aktuális és az elmúlt években pályázott induló előadókra, a hazai könnyűzenei élet meghatározó produkcióira, illetve azokra a gyöngyszemekre is, amiket rádióban ritkán hallhatunk, azonban vitathatatlanul színesítik a magyar zenei kultúrát. A stílusbeli megkötés csak részben válik szervezőelvvé, hiszen még a tematikus playlisteken belül is találunk több olyan dalt, amelyek nehezen sorolhatók be műfaji kategóriákba.

Indul a Hangfoglaló Spotify, ahol főszerepben a dal; íme az első kilenc lista!

- Esőnap – borúsabb, szomorkásabb napokra válogatott playlist

- Hétvégre – vidám upbeat dalok, nem csak hétvégére

- Legalább fáj – lejátszási lista a hazai rock- és metalszcéna aktuális előadóival

- Meggyújtom a pipám – avagy a népzene a legősibb popzene, folk és világzenei gyűjtés

- Csönded vagyok – singer-songwriter dalok, akusztikus hangszereléssel

- Létige – a hiphop nem egy tánc, sokkal inkább közlés, ritmus és ütős szövegek

- Táskarádió – a magyarországi beatkorszak legnagyobb slágerei

- Mindig péntek – azaz a New Music Friday playlist, ahol hétről-hétre a friss megjelenések kerülnek terítékre

- Magam adom – a havi selector listája

A fenti playlistek címei az adott műfaj egy-egy fontos dalára reflektálnak, azt emelik reflektorfénybe. Némiképp kilóg a sorból a Magam adom, amelynek összeállítására havonta felkérést kap a hazai zenei élet valamely ismert előadója. Ennek a listának már nem szab korlátot az országhatár: a havi selector saját kedve, ízlése és hangulata alapján válogatja össze aktuális vagy örökzöld kedvenceit. Április hónapban – és egyben a Hangfoglaló Spotify történetében is – elsőként a Vitáris Iván által válogatott lejátszási listát hallgathatjuk meg. Az Ivan & The Parazol énekes frontemberének összeállítása a hónap elteltével nem tűnik el, csak átalakul – minden egyes selector playlist fent marad a bárki számára elérhető felületen.

rec071_hangf_spoti_magam_adom_650.jpg
A cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2019/04/23/itt_a_hangfoglalo_program_elindult_a_hangfoglalo_spotify
Itt a Hangfoglaló Program – Elindult a Hangfoglaló Spotify!
süti beállítások módosítása