Klippremier! AŽUR: Másra vártunk

2019.04.20. 14:00, Gaines

azurmasra.jpg

A 2016-ban alakult AŽUR zenekar tavaly jött ki Titkod vagyok én című első nagylemezükkel, amelyről mutattunk már egy magánéleti feszültségeket kirobbantó klipet. A budapesti alternatív pop-rock zenekar most új klippel érkezik, a Másra vártunk a Recorderen debütál.

A dal a lemez egészén átívelő témakörön, a remény és reménytelenség, a szeretet és viszonzatlan szerelem ellentétpárjain belül ambivalens érzelmeket fogalmaz meg, és személyes élményanyagból táplálkozik. „A Másra vártunk elég komplex értelmű dal. Szól egy régi legjobb barátomról, aki kétes ügyekbe keveredett és egy időben csak különböző kapszuláktól lett boldogabb. Szól apukámról, aki szintén piruláktól lett jobban, csak nem az éjszakában, hanem egy kórházban, és aztán már nem lett jobban. Továbbá szól minden olyan emberről, aki valamilyen külső tényezőtől várja a boldogságot, és közben nem veszi észre, hogy valójában egyre távolabb kerül tőle” – meséli Baka Rebeka, a zenekar énekesnője. „Ez a dal se nem kimondottan szomorú, se nem vidám, mégis mindkét hangulatot tartalmazza” – teszi még hozzá Bakos Zita, az AŽUR billentyűse.

A klipben egymásra exponált képsorok ragadják meg az ellentmondásos érzelmek bonyolultságát, a zenekar felvételein virágmintázatok, neonfeliratok és archívnak látszó nyaralós házivideók úsznak át, nosztalgikus és melankolikus hangvétellel illeszkedve a dalhoz. Az énekesnő kifejezetten élvezte a forgatást: „Sokszor szégyenlős vagyok ilyen helyzetekben, és egyáltalán nem vagyok jó színész. Most viszont sikerült úgy instruálnia Rozinak, a rendezőnek, hogy szinte teljesen felszabadultam. Ez elég ritka és nagyon hálás vagyok érte.”


Az AŽUR 3. születésnapi koncertje április 20-án lesz a budapesti NyolcTíz Klubban, a Negyvenkettő társaságában, Facebook-eseményoldal


és nem kell tovább várni a Másra vártunkra, itt van:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/04/20/klippremier_a_ur_masra_vartunk
Klippremier! AŽUR: Másra vártunk
süti beállítások módosítása