Horrorlegenda rémmeséjével köszön be Flying Lotus

2019.04.18. 14:47, Gaines

flyinglotus_header.jpg

Utoljára 2014 végén hallgathattunk meg új lemezt Flying Lotustól, idén májusban viszont megérkezik a legújabb, szám szerint hatodik nagylemez, a Flamagra, egy ízelítőt máris mutatunk belőle.

A kortárs elektronika 2006 óta rendületlenül kísérletező beatmakere az előző lemez, a You’re Dead – amit igencsak szerettünk – óta leginkább filmes téren ügyködött, nemcsak filmzenei téren (a Szárnyas fejvadász 2049 kiegészítéseként készült animációs kisfilmek egyikéhez szerzett zenét), hanem rendezőként is, első nagyjátékfilmje, a Kuso 2017-ben debütált a Sundance filmfesztiválon.

18+ SZÜLETETT MÁR KORHATÁROS FLYLO VIDEÓ SCI-FI HORRORHOZ

Eközben folyamatosan dolgozott a Flamagrán is, az első single, a jazzes-elektrohiphop Post Requisite például már 2017-ben napvilágot látott egy korhatáros kollázsvideó társaságában. Az új lemezről tegnap futottak be bővebb információk: 27 számot fog tartalmazni, és olyan vendégek teszik tiszteletüket, mint Anderson .Paak, George Clinton, a Shabazz Palaces, Thundercat, Solange és Tierra Whack – az illusztris névsor alapján a You’re Deadhez hasonlóan ismét fekete zenék (soul, funk) hagyományaiból táplálkozik. „Asztrális afrofuturista mestermű, mély lélekkel, kozmikus porral és meghökkentő eredetiséggel” – áll a sajtóközleményben, és a hiphop-funk-soul-jazz vonal mellett tánczenékre és törzsi poliritmusokra is számíthatunk.

Na, a második kedvcsináló szám, a Fire Is Coming nem ezt a vonalat követi: a három perces dal javarészt spoken word produkció, ahol nem más, mint David Lynch mond el nekünk egy esti rémmesét, a zenei hátteret pedig ambientzajok alkotják, egy-egy kósza disszonáns zongoratéma, valamint a szám végén beindulni látszó, majd gyorsan elharapott trapbeat. A szerzeményhez klip is készült, melyben prémbundás, elvadult gyerekek randalíroznak, hogy aztán a kitömött, revitalizált farkaskutya pofájában megjelenő Lynch-fej szavain csüngjenek. FlyLo néhány évvel ezelőtt egyszer már hitet tett Lynch mellett, amikor remixelte a Twin Peaks főcímzenéjét, a rendező pedig maga is szokott avantgárd zenéket szerezni.

LEHET-E JOBB TÉVÉSOROZAT ZENÉJE, MINT A TWIN PEAKSÉ?

Mutatjuk a tűztematikára felfűzött album borítóját, utána pedig a számlistát.

flyinglotus.jpg

01. Heroes
02. Post Requisite
03. Heroes In A Half Shell
04. More feat. Anderson .Paak
05. Capillaries
06. Burning Down The House feat. George Clinton
07. Spontaneous feat. Little Dragon
08. Takashi
09. Pilgrim Side Eye
10. All Spies
11. Yellow Belly feat. Tierra Whack
12. Black Balloons Reprise feat. Denzel Curry
13. Fire Is Coming feat. David Lynch
14. Inside Your Home
15. Actually Virtual feat. Shabazz Palaces
16. Andromeda
17. Remind U
18. Say Something
19. Debbie Is Depressed
20. Find Your Own Way Home
21. The Climb feat. Thundercat
22. Pygmy
23. 9 Carrots feat. Toro y Moi
24. FF4
25. Land Of Honey feat. Solange
26. Thank U Malcolm
27. Hot Oc

https://recorder.blog.hu/2019/04/18/horrorlegenda_remmesejevel_koszon_be_flying_lotus
Horrorlegenda rémmeséjével köszön be Flying Lotus
süti beállítások módosítása