Björk egy izlandi sulibuliban pörgette a lemezeket

2019.04.17. 10:07, Gaines

bjork_9.jpg

A szerencsés kamaszok az egyik pillanatban még azon tipródtak, hogyan kérjék fel táncolni az osztálytársukat, a következőben pedig azon kapták magukat, hogy egy világsztár áll a DJ-pult mögött.

Björk az alma materébe látogatott el meglepetésvendégként április 11-én, hogy az aznap esti sulibulin DJ-zzen. Az eseményről csak néhány rossz hangminőségű telefonos felvétel készült az iskolába járó John Logan jóvoltából, aki egy tweetben még hozzáfűzte, hogy a dalszerző-énekesnő ezúttal nem fakadt dalra, csak zenéket pakolt, de „így is észbontó volt”.

Noha nem szivárgott ki a setlist, aki arra tippelne, hogy Björk mellőzi a bejáratott slágereket vagy 80-as és 90-es évekbeli megamixeket, annak nem kell csalódnia, az egyik rövid videóban például a Death Grips Guillotine-ja hallható. Björk előszeretettel nyúl amúgy a kaliforniai formáció zenéihez, 2015-ben szintén meglepetésként bukkant fel a Tri Angle Records ötéves szülinapi buliján, és az ott lenyomott egyórás DJ-szettje utólag felkerült az internetre; a Death Grips mellett szerepelt rajta Kate Bush, Jeremih és Brandy, ebből talán lehet következtetni, milyen zenékre rophatták az izlandi gimisek múlt héten. (Ezt a DJ-szettet mellékeljük a cikkünk végén.)

BJÖRK NAGYLEMEZEI 1993-TÓL 2015-IG

Björk utoljára két éve jött ki lemezzel (Utopia-kritikánk), idén május 6-tól június 1-ig pedig New Yorkban adja elő új színházi produkcióját, a Cornucopiát, mely az ígéretek szerint az „eddigi leglátványosabb koncertje” lesz, ahol „az akusztikus és a digitális kezet fog egymással”.

Címkék: dj björk
https://recorder.blog.hu/2019/04/17/bjork_egy_izlandi_sulibuliban_porgette_a_lemezeket
Björk egy izlandi sulibuliban pörgette a lemezeket
süti beállítások módosítása