Holnap Record Store Day – sok koncerttel és exkluzív kiadvánnyal, még több helyszínen!

2019.04.12. 13:13, Gaines

rsd2019.jpg

2019-ben április 13-án, azaz holnap, szombaton van a Lemezboltok Napja, a nap, amikor rengeteg speciális kiadvány jelenik meg, a nap, amikor az átlagosnál jóval többen mennek lemezt venni és a nap, amikor egyre több helyszínen, a budapesti Musicland/Neon Music, a Wave lemezboltokban, a Klinika klubban és a 777 Zeneboltban rengeteg jó és szokatlan koncerten lehet részt venni.

És a mindenkori Record Store Day (általában április harmadik szombatja, idén kivételesen a második) az a nap is, amiről az elmúlt években folyamatos vita zajlik. A RSD eredetileg a független, kis lemezboltok megmentésére jött létre, később egyre több extra kiadvány jelent meg ennek ünneplésére, ami egyre több problémát és nézetkülönbséget generált: itt írtunk részletesen is minderről

A lényeg persze nagyjából megvalósult, az elmúlt öt-hat évben folyamatosan és stabilan nő a vinylvásárlási kedv, rengeteg veszélyeztetett független lemezbolt megmenekült, az extra kiadványoknak pedig örülnek a gyűjtők, még ha megy is a vita a major-kiadók és az indie-k között a lemezgyárak kapacitásának lefoglalásáról. Az üzenet egyértelmű: menj lemezboltba, de ne csak ezen a napon és ha szereted a zenét, akkor vegyél is itt lemezeket – de ne csak ezen a napon.

Ezen a napon persze külön érdemes, hiszen rengeteg exkluzív lemez közül lehet válogatni, ráadásul egyre több magyarországi helyszínen: a Musicland / Neon Music, a Wave, a Deep (kínálatuk) mellett a Klinikában, a dunaújvárosi 777 Zeneboltban, a dorogi KvantumRecordsban és a soproni VOLT CAFÉ-ban is megrendezik a lemezboltok napját, egyre több helyszínen szuperjó minikoncertekkel.

A Musicland / Neon Music (VII. Almássy tér 8.) extra hosszú nyitva tartással vár 10:00-20:00-ig, minden használt cd-lp-dvd -10% kedvezménnyel kapható, egész nap dj-k zenélnek élőben a boltban és természetesen lesznek a már megszokott minikoncertek is: 

12:00 Felső Tízezer
13:30 Szabó Benedek és a Galaxisok
16:00 skeemers
18:00 Mayberian Sanskülotts

A koncertekről lesz élő webes közvetítés a Facebook-on.

Infók, árak, részletek a várhatóan kapható megjelenésekről ITT.

Facebook-eseményoldal


A Wave (VI. Révay köz 1.) az exkluzív lemezek mellett szintén készül minikoncertekkel:

15:00 Konyha (akusztik)
16:30 Hippikiller (sziauram single bemutató feat. Baksa-Soós Attila & Szőllősi Laló)
19:00 Legát Tibor / Németh Róbert

Facebook-eseményoldal


A Klinika (XIII. Tátra utca 22.) az alábbi lineuppal készül a RSD-re:

19:30 Anton Vezuv
20:30 Németh Róbert
21:00 Krizso feat. Csordás Zita, Jónás Vera és  Hegyi Dávid
22:00 Black Bartók selector set

Facebook-eseményoldal


A 777 Zenebolt (Dunaújváros, Dózsa György út 4/C 1.1. Tojásház 1. emelet.) is szervez két minikoncertet a limitált példányszámú, különleges kiadványok, akciók mellé:

15:00 Handpan duó
18:00 Sad Julian Drogerie Band

Facebook-eseményoldal


Idén is lesznek nagyon limitált, exkluzív magyar RSD-megjelenések, még több is, mint tavaly, számos különböző formátumban, lássuk, melyek ezek:

A Felső Tízezer különleges, 30 példányban megjelenő, sorszámozott kiadvánnyal készül: a DVD tokban megjelenő, CD formátumú album címe Utálom a zenét, szerepel rajta két új track (a címadó dal és az Ismeretlen tettes, amihez szerdán jött ki klip), a két évvel ezelőtti Új városok épülnek EP 3 dala, amelyek korábban fizikai hanghordózóra nem kerültek fel, és két titkos track. Sőt, még egy zine is, melyben a dalszövegek mellett egy esszé is olvasható lesz.

A Szabó Benedek és a Galaxisok A nosztalgia vége címmel jön ki limitált, két dalos, CD formátumú DIY albummal, míg Krizso single albuma a Klinik kiadó gondozásában, átlátszó, 7 inches bakeliten jelenik meg, rajta két új dal Lovasi András és Csordás Zita közreműködésével. A Black Bartók Live at Artemovszk 38 című, a DraZe Records gondozásában, kizárólag vinylen megjelenő koncertfelvétele, valamint a Budapest vinyl lemezkiadó Hungarian Hip Hop History vol. 1. című, 6 oldalas füzet melléklettel megjelenő, magyar hip hop előadók dalait tartalmazó bakelit LP-je szintén a lemezboltok napjára érkezik, vasárnap dedikálással egybekötött esemény.

A dorogi KvantumRecords is készül speciális megjelenésekkel, saját kiadványként náluk lesz kapható például Szeifert vs. Krash vinyl LP-je, a 100 Miles From Home / Flört Inside Part 2.

7 inches kislemezek: Bródy Jánostól az Akit a hazája nem szeretett-et a Grund Records adja ki (vasárnap a Dürerben ő is dedikál), az Ivan & the Parazol pedig a Neon Musicba hozza majd el a When I Was Seventeent. Egészen extrém kiadvánnyal készül Norbert Kristof: a 11 éve készült, az internetről azóta lekerült The Tree című album fizikai példányához annak idején több, saját rajzokat és feliratokat tartalmazó DIY ív is járt, ezeket lehet majd fanzine-ként elvenni szombaton. A skeemers múlt héten megjelent, Gimme Pizza Gimme Danger című új EP-jét a RSD-n CD formátumban tervezte kihozni, ez sajnos csúszik, de a zenekar ettől függetlenül fel fog lépni szombaton. 


A nap zárásaként hivatalos RSD afterparty is lesz a Beat On The Bratben, Facebook-eseményoldal.

https://recorder.blog.hu/2019/04/12/holnap_record_store_day_sok_koncerttel_es_exkluziv_kiadvannyal_meg_tobb_helyszinen
Holnap Record Store Day – sok koncerttel és exkluzív kiadvánnyal, még több helyszínen!
süti beállítások módosítása