Szar volt a legutóbbi Grimes-album, és ezt nem más állítja, mint Grimes

2019.04.08. 16:47, Gaines

grimes_7.jpg

Grimes nagy erőkkel dolgozik azon, hogy megszabaduljon Grimestól. Grimes.

„Kompromisszummentes, ragyogó ötleteket félpercenként robbantó, végig szégyentelenül slágeres, de nagyon sokadjára is megunhatatlan, eredeti zene szól az Art Angels-en.” Ezt 2015-ben írtuk az általunk igencsak kedvelt előadó akkor frissen megjelent lemezének kritikájában, sőt, nem átallottunk még azt is hozzátenni, hogy az év egyik csúcslemezeként „hangzása biztos recept lesz a következő évek mainstream popja számára”. Nem voltunk egyedül a véleményünkkel, a külföldi kritikusok is hozsannákkal illették az Art Angelst.

„Egy rakás szar.” Ezt 2019-ben nyilatkozta Grimes ugyanerről az albumról a Cultured magazinnak adott interjújában. A dalszerző-énekes ma már úgy gondolja, az emberek félreértették az Art Angelst, tévesen értelmezték, és „szégyenfoltként” hat az életében. „Bárcsak légüres térben zenélhetnék” – teszi hozzá Grimes, majd rögtön vissza is vonja állítását, mondván, nem baj, ha őrületbe kergeti az embereket.

MINDEN, AMIT GRIMESRÓL TUDNI KELL

Egyébként sem kellene rögtön analóg vagy digitális tűzre vetni az Art Angelst, ahogy Grimesnak joga van utálni korábbi produkcióját, úgy nekünk is jogunkban áll ettől függetlenül szeretni, a kettő nem zárja ki egymást. Mindenesetre ez a nyilatkozat is egyértelműen annak az elmúlt néhány hétben, különböző sajtóorgánumoknak adott interjúkban és közösségi médiás bejegyzésekben elindított narratívának a része, ami arra irányul, hogy demarkációs vonalat húzzon Grimes karrierjében. A WSJ magazinnak elmondta, hogy mostantól nem fogja használni a születési nevét (Claire Boucher), helyette szeretné, ha „c”-nek neveznénk; sőt, a Grimes-alteregójával is le akar számolni. Szó szerint úgy fogalmazott, ki akarja nyírni: „Nyilvános kivégzést tervezek… utána pedig új korszak következik. Gúzsba kötnek azok a korlátok, amiket Grimesszal szabta meg magamnak. Sokkal könnyebb dolgom lenne, ha elhagyhatnám a 2009-ben létrehozott brandemet.”

MI IS BESZÉLGETTÜNK ÁM EGYSZER GRIMESSZAL

A vélhetőleg idén esedékes, Miss Anthropocene című új konceptlemez – ami három album ötvözete lesz az elmúlt három évből –  ezt az új korszakot hivatott megnyitni. A világvégéről fog szólni, ironikusan, természetesen, egy olyan démon szemszögéből, aki a „klímaváltozás Voldemortja”, és alig várja, hogy minden véget érjen. „Arról szól az album, hogy mennyire kurvajó a klímaváltozás” – mesélte Grimes a Cultured-féle interjúban, ahol egyebek között arra is kitért, hogy a szerelem gyönyörű dolog, ugyanakkor tönkreteszi a karrierjét, és hogy idén „nagy változás az életemben, hogy megszabadulok a kőkemény maszkulinitásomtól”. A címlapsztorit reklámozó Instagram-posztjában pedig elhintette, hogy valahol a SoundCloudon elrejtett egy ambient-pszichedelikus dalt, és úgysem találja meg senki – 24 óra leforgása alatt meglett a принцесса (oroszul: „hercegnő”) című track. Ja, és hogy nincs többé Grimes? Nem olyan biztos. c/Claire/Grimes ugyanis pár napja már azt írta egy kommentben:„Mittudomén. Kész őrület, ha cikkeznek rólam, mert ilyenkor idegességemben összehordok mindenféle marhaságot, szóval valószínűleg mondtam valami olyat, hogy Grimes halott.”

Így igazodjon ki az ember a popsztárokon!


a titkos dal:


a lemez, amit már nem kéne szeretni (vagy mégis):


egy dal a készülő új lemezről:

Címkék: grimes
https://recorder.blog.hu/2019/04/08/szar_volt_a_legutobbi_grimes-album_es_ezt_nem_mas_allitja_mint_grimes
Szar volt a legutóbbi Grimes-album, és ezt nem más állítja, mint Grimes
süti beállítások módosítása