Fel lehet-e gyújtani a várost? – Dalpremier! Innergarden: Mellékhatás

2019.04.04. 13:00, Gaines

innergarden_1.jpg

A 2017-es EP-jük óta nem nagyon hallhattunk az art-folk-rockot játszó Innergardenről, ezt a csendesebb időszakot töri meg a zenekar készülő új anyagának első fecskéje. Dalpremier!

Az Innergarden visszatérő vendég a Recorderen, dalt, élő stúdiós sessiont és kislemezt is bemutattak már nálunk. Utóbbinál, a két évvel ezelőtti A Nyúl ürege debütálásával egyidőben lezajlott egy változás a felállásban – Findrik Dávid dobost Laskay Péter váltotta –, majd a csapat eltűnt a klubszínpadokról. „Ez részben a lassan hömpölygő alkotói folyamataink miatt, részben saját életemben bekövetkezett változások miatt van” – mesélte Restás Gergő énekes-gitáros a Recordernek. – „Ettől függetlenül, ha ritkábban is lehet velünk találkozni, jelentjük, vagyunk, készül az újabb anyag, melynek első darabját itt hallgathatjátok, s lassan mutatjuk a többit is, valószínűleg egyenként.”

A markáns, rockos megszólalású, szólókkal megspékelt Mellékhatásról: „A Mellékhatás az urbánus magány témáját boncolgatja. Pontosabban azt az érzést, amit egy ittas outsider érezhet egy önfeledt emberekkel tömött szórakozóhelyen az éjszakában.  Beszél a dal a dugó alá szorított, éppen túlcsorduló érzésekről, a kapcsolódási vágyról, szeretetéhségről. Mikor önmagadat lüktető húsnak érzed, s megőrülsz azért, hogy a szesszel-füsttel átitatott tömegből csak egy legyen legalább, aki idegenből, fiktívből, valódivá mer válni neked , hogy  történetetek kezdődjön. Ezért  beállsz a fénybe akár meztelen, hogy végre kiderüljön, mi lesz: fel lehet-e gyújtani a várost és melegedni a tüzénél, avagy ki kell-e szépen józanodni és reggel kibékült mosollyal folytatni egyedül?

Sokszor érztem már magam is hasonlót, de a dalt egy koncertünk után figyelemmel követett eseménysor indította be a fejemben. Azért bevallom szeretem olykor észrevenni másokon ezt a veszendőség érzést, mert egyrészt jó tudni, hogy nem csak én jártam ebben a cipőben, másrészt meg van ennek a hangulatnak jó oldala is. Nálam például sokszor nagy változások előjele  ez. Ha meg másnap remeg kicsit a lelkünk, az belefér.”


további friss infókért, koncertdátumokért a zenekar Facebook-oldalára látogassatok el 


most pedig jöjjön az új dal:

https://recorder.blog.hu/2019/04/04/fel_lehet-e_gyujtani_a_varost_dalpremier_innergarden_mellekhatas
Fel lehet-e gyújtani a várost? – Dalpremier! Innergarden: Mellékhatás
süti beállítások módosítása