Courtney Barnett májusban Budapesten koncertezik

2019.03.26. 10:46, Gaines

cb_photo_miamalamcdonald.jpg

A 2010-es évek egyik legizgalmasabb dalszerző-énekese, az ausztrál indierock-slacker Courtney Barnett május 20-án veszi be az Akvárium Klubot.

Courtney Barnett két nagylemezzel és temérdek kritikai elismeréssel a tarsolyában érkezik hozzánk. Pontosabban, három lemezzel: a 2013-as A Sea Of Split Peas alcímet viselő dupla EP nyugodtan tekinthető markáns bemutatkozó anyagnak. Az viszont tény, hogy a 2015-ös Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Think és a tavalyi Tell Me How You Really Feel megvariálta és bonyolította a kezdeti képletet.

Maradt például a laza, már-már foghegyről odavetett rock’n’roll, ami pozőrködés nélkül tudja megidézni mondjuk a Nirvanát. A dalszövegek változatlanul filozofikusak, de a zacskós gyorstésztából vagy lakáskeresésből előgombolyodó egzisztenciális gondolatfolyamok helyét átvették a direktebb odamondások. „Nem akar többet mutatni, és közben ezzel fel is szabadítja magát a külvilág elvárásai alól, és valószínűleg az önmagának való megfelelés alól is. Ettől függetlenül ezek még mindig nagyon jó szövegek, jobbak mint úgy általában a dalszövegek 90%-a” – írta a legutóbbi lemezről a Recorderen Barkóczi Noémi.

ITT OLVASHATÓ A TELJES LEMEZKRITIKA

Egyszóval, egy ereje teljében lévő, szövegben és zeneiségben is borzasztóan izgalmas, és mint azt négy éve Hamburgban megtapasztalhattuk, élőben is erőteljes zenész fog színpadra lépni a fővárosi Akvárium Klubban. Vicces, hogy szinte pontosan egy hónap különbséggel, június 21-én a Kolorádó fesztiválon megnézhetjük Kurt Vile-t is, akivel Barnett 2017-ben Lotta Sea Lice címmel jelentetett meg duettalbumot, rögtön ki is kiáltották őket az új Kurt & Courtney-nak.

DUETTLEMEZEK KURT & COURTNEY-N INNEN ÉS TÚL

Jegyek már kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

https://recorder.blog.hu/2019/03/26/courtney_barnett_majusban_budapesten_koncertezik
Courtney Barnett májusban Budapesten koncertezik
süti beállítások módosítása