Diszkógömb nélkül nem élet az élet – Albumpremier! Betwixt: Yellow

2019.03.21. 19:00, Gaines

btwxt_01_1.jpg

A Betwixt pécsi underground dj-kollektívát kereken egy éve mutattuk be, amikor negyedik születésnapjuk alkalmából válogatáslemezt jelentettek meg. Azóta kiadták a Collect All And Save három számos EP-jét, és szerencsére nem kell újabb négy évet várnunk a következő válogatásra. Az ötödik születésnapra érkezik a Yellow, mely a kortárs elektronikus zenék minél tágabb spektrumát felvonultatva szemlélteti a csapat esszenciáját. Future beats, búgó technó, brit klasszikusok ihlette számok: lemezpremier!

betwixt_yellow_ep.pngA Betwixt igazi olvasztótégely, célja, hogy vígan megférjen egymás mellett a house, a techno, a future beats és a legelvetemültebb kísérleti eletktronika. Olyan platformot nyújt, „ahol tapasztalt DJ-k és producerek mellett főidőben felléphetnek azok is, akiknek ez életük második szettje – amennyiben kellően lelkesek és jó az ízlésük. Itt találkozik a mainstream az undergrounddal, a gyakorlottság a kezdőséggel és ezt a pezsgő elektronikát teljes szívvel szereti a közönség.“ – fogalmaz a kollektíva.

A Yellow című új válogatáslemezen sok ismerős előadót találunk az előző évfordulós LP-ről, a Blueprintről, többek között visszatér BRSK és BandiT, de új neveket is felfedezhetünk a tracklisten.

A BETWIXT "ANYUKÁJÁVAL", IVÁNCZA BOGLÁRKÁVAL ITT BESZÉLGETTÜNK

Át is adjuk a szót a Betwixtnek:

A YELLOW egy erős future beats blokkal indul. tzapa finoman hömpölygő dala után az imPro Schoolt is megjárt BRSK veszi egy fokkal táncosabbra a figurát a house és a future beats határmezsgyéjén mozgó Want U-val. Ezután bõmber egy kis trappel fűszerezi a képletet, hogy kellőképp megtúráztassuk a mélynyomókat.

A következő blokkal átevezünk a hűvösebb négynegyedek világába. illbentől az Aloneless egy elszállós, csukott szemmel táncolós deep house himnusz. A belga Kimmann duója szintén partisláger-gyanús számmal köszön be, mely dübörgő mélyekkel és törzsi hatású perkákkal operál. Vél marion a Nope képében egy lépegetős technobombával zárja a lemez ezen szekcióját.

Diszkógömb nélkül nem élet az élet, Sazabio egy abszolút eufórikus számmal emel a hangulaton, majd zárásként brit vizekre is evezünk BandiT klasszikus garage és 2step ihletésű számával, hogy teljes legyen az elektronikus zenei kalandozás.”

btwxt_02_1.JPG


A kollektíva természetesen bulival is megünnepli az ötödik születésnapot, ez a pécsi Amper Klubban lesz a belga WLC-vel és AliA-val, valamit erősítésként érkezik a teljes csapat mellé Budapestről Tolo és Falcao is a LavaLavából. (Facebook-esemény.) Április 25. és 27. között pedig a PEN Fesztiválon lesz a brigád az Urban Jungle színpad házigazdája, a főfellépő a holland Jarreau Vandal.

A Betwixt hivatalos oldala

Betwixt a Facebookon


és akkor a friss anyag, sárgulhatunk az irigységtől, olyan jó lett:

https://recorder.blog.hu/2019/03/21/diszkogomb_nelkul_nem_elet_az_elet_albumpremier_betwixt_yellow
Diszkógömb nélkül nem élet az élet – Albumpremier! Betwixt: Yellow
süti beállítások módosítása