Magyarradar – Tamirel

2019.03.12. 09:02, trecorder

rec069_tamirel_650.jpg

Riba Gery zenekara túl van az első albumán, amiről januárban már a harmadik klipjük jött ki, és készül Journey Around A Skull munkacímmel az új nagylemez is, ami szintén konceptalbum lesz, mint a You And The World.

Mikor alakult: Emlékeim szerint valamikor 2009-ben írtam az első számot, a Somedays-t... Ebből aztán összejött valami egypróbás formáció, de a Tamirel név már akkor nagyon ki volt találva.

Hol alakult: A You And The World számait Pilisborosjenőn 2009 és 2011 között írtam, aztán később 2012-ben Amerikában is született pár dal. 2014-ben, Norvégiában volt időm szerkezetkészre alakítani a már meglévő számokat. Amikor Oslóból hazaköltöztem volt néhány koncertünk akusztikus trióként, ami már Tamirel Acoustic néven futott, de ezután megint viszketni kezdett a talpam és hamarosan már Bristol utcáin játszogattam a számokat. Amikor aztán innen is hazafújt a szél, akkor kezdtük meg érdemben a lemezfelvételeket és többé-kevésbé ezt követően alakult ki a jelenlegi formáció Budapesten.

Tagok, hangszerek: Kovács Boti - gitármasszázs; Pap Dávid - okleveles bőr- és rézverő; Bruner Brúnó – a brummogtató. Hiánycikk: billentyűs és perkás.

Stílus: A You And The World leginkább egy progressziv rocklemez, melynek van egy sajátos és jellegzetes hangulatvilága. Art rocknak vagy psychedelic rocknak definiálnám a hagyományok tükrében, de az új albumot majd jóval nehezebb lesz beskatulyázni.

Hatások: A You And The World hatásai főként a Pink Floyd, a Porcupine Tree és az Opeth, de hogy hazai példát is mondjak, a Tátrai Band hangzásvilágára is hajaz.

Kiadó: A Warner még nem jelentkezett be, így önköltségre lenyomtunk 300 darab CD-t, amiből még sok van: szép digipackes verzió, lehet vinni, mint a cukrot!

Megjelenések: Egy nagylemez, egy bootleg akusztik lemez és eddig három videóklip is készült a You And The World számaihoz.

Küldetés: To make rock 'n' roll records, sell 'em for a dime.

Jövőkép: A pillanat él, a jelen. Soha nem élsz, ha akkor nem.

Mellékprojektek: Karmageddon (southern metal/crossover), Naturus (extreme progressive metal), Wolf of Mind (post-grunge), Dereng (punk metal/hc), Anteares (funk/rock).

Facebook.com/tamirelmusic/

A You And The World című album:

És a legutóbbi klip:  

https://recorder.blog.hu/2019/03/12/magyarradar_tamirel
Magyarradar – Tamirel
süti beállítások módosítása