Forma-1-es kutyapilótával dobja fel a hétvégénket a Chemical Brothers

2019.03.09. 18:00, Gaines

chemicaldog_1.jpg

A Chemical Brothers javában készül kilencedik stúdióalbuma, a No Geography megjelenésére, sorra jönnek ki a kislemezdalok, és mindegyikhez jár videó is. A We’ve Got To Try arra az alapvetésre épít, hogy kutyával és gyerekkel bármit el lehet adni: a kettő közül ugyan csak egyet választ, annak viszont különleges, futurisztikus sorsot szán.

A klip főhőse egy kóbor kutya, akit egy fiatal nő magához vesz az utcáról. A gazdi céljai nem teljesen altruisztikusak: tudományos kísérlet alanyául választja ki az ebet, amelyet először robotkarral szerelnek fel, majd megtanítanak autóversenyezni, végül pedig oda küldik el, ahol ember még nem járt. A sztori rövid időre feszült thrillerbe, majd némi 2001: Űrodüsszeiás pszichedéliába csap át, végül pedig kapunk egy szívmelengető csattanót.

A CHEMICAL BROTHERS ELŐZŐ LEMEZÉT A NEO VEZETŐJE AJÁNLOTTA


A videót rendező Ninian Doff dolgozott már a duóval, legutóbb a Sometimes I Feel So Deserted androidos klipjén; az új lemez beharangozói közül mutattunk korábban robotlázadásos diszkópartit, de a régi harcostárs, Michel Gondry is visszatért a Got To Keep Onnal, ami átlagos, Soul Traines táncos videónak indul, hogy aztán egy perc elteltével beüssön az érzékszerveinket megbolondító Gondry-trip.

HOPP, EBBEN A KLIPBEN EGY TÁNCOSNŐ SZEREZ MESTERSÉGES VÉGTAGOKAT


A Forma1 tematika mellesleg nem a véletlen műve, a világbajnokság ugyanis a We’ve Got To Tryt választotta meg 2019-es szezonjának hivatalos himnuszául. A promókampány részeként a Chemical Brothers még egy zenei rekordot is megdöntött: fogták a dalt, és létrehozták belőle minden idők leggyorsabb remixét. A WGTT15000BPM F1 NEEEUM Mix címet viselő, mindössze három másodperces szerzemény 15000 BPM-re (percenkénti leütésszámra) lett felpörgetve, a Forma1-es versenyautók percenkénti fordulatszámára rímelve. Összehasonlításképp: az elektronikus zenei stílusirányzatok túlnyomó többsége 120 és 190 BPM közti tempóban mozognak, az emberi fül pedig 300 BPM fölött fokozatosan elkezdi összemosni az ütemeket (a speedcore műfaj képviselői rendszerint e fölött a határérték fölött dolgoznak, akár 1000 BPM-et is elérve, itt egy hasznos videós illusztráció).

A DAFT PUNK IS LETETTE MÁR A NÉVJEGYÉT A FORMA1-EN


Alább a soulsamplingelős-kutyás klip és a szélsebes villámremix.

https://recorder.blog.hu/2019/03/09/forma-1-es_kutyapilotaval_dobja_fel_a_hetvegenket_a_chemical_brothers
Forma-1-es kutyapilótával dobja fel a hétvégénket a Chemical Brothers
süti beállítások módosítása