Magyarradar – Hangember

2019.03.04. 08:10, trecorder

rec69_magyarradar_hangember_650.jpg

A Hangember egyenesen a gimnáziumból érkezett a klubok színpadaira, ahogy annak egy jól működő popkultúrában történnie kell. Tavaly év elején jelent meg első albumuk, év végére pedig az első klip is összejött. Idén pedig felkerültek a Magyarradarra.

Mikor alakult: 2014-ben volt az első koncertünk, akkor még Hangember Duóként. A jelenlegi felállással 2018 áprilisában játszottunk először együtt.

Hol alakult: A Trefort gimnáziumban, az osztálytermünkben. 

Tagok, hangszerek: Horváth András - ének; Szántó Marcell - gitár, ének; Gaskó Simon - basszusgitár; Kiss Balázs - gitár; Küttel Bálint - dob. 

Stílus: Egy szóval alter, de azért reméljük, hogy többek vagyunk ennél a címkénél. Blues-, jazzhatások könnyed gitárzenébe ágyazva, a vérünkben keringő népzenei elemekkel csinosítva, szövegcentrikus dalokban. 

Hatások: Mindenki mást hoz az együttesbe, ami furcsa egyvelege az ízlésünknek.

Kiadó: -

Történet: 
Marci és Andris egy pályázatra írta első versfeldolgozásait. Mikor első számukat felvették stúdióban, Simon dobolta és basszerozta fel, így került be az együttesbe. Balázs jóval később, ’17-ben került közénk úgy, hogy első közös koncertünket egy próba sem előzte meg, és mivel Andris a reptérről 3 órás késéssel érkezett a koncertre, Balázzsal a színpadon találkoztak először. Végül Bálint csatlakozásával a fél együttes hangszert cserélt, úgy néz ki, végre mindenki megtalálta a sajátját. 

Megjelenések: A Lehet bármi 2016-ban jelent meg még a duóként írt számokkal, de már zenekari hangszereléssel, főleg versfeldolgozásokkal. A 2018-ban megjelent Szélkakas már a jelenlegi felállást és irányt tükrözi kizárólag saját szövegekkel. 

Küldetés: Az együttesünket mozgató erő és a közönségünkkel való kapcsolatunk alapja a barátság és a koncertek bensőséges hangulata. Ami a koncertek előtt és után történik, ugyanolyan fontos része a hangemberségnek, mint a zenénk. Célunk továbbá, hogy a már majd 20 éve a kispáli szövegvilágra épülő, egyre poposabb beütésű magyar alter új színt kapjon. Az alter igenis legyen underground! 

Jövőkép: Klubkoncertezésben látjuk a jövőnket, szeretnénk majd vidéken és kisfesztiválokon is kipróbálni magunkat. Stúdiózás és koncertszervezés terén is tágulhat még előttünk a világ, hisz eddig a gimnázium falai között kevesebb lehetőségünk volt a kapcsolatépítésre.

Mellékprojektek: Bufo Alvarius (post-punk, pszichedelikus rock), Folksteps (népzene, kísérleti rock).

Szexepil: Képtelenek vagyunk legalább kicsit hasonlóan is felöltözni, valahol mindig elcsúszik a dolog. 

Legnagyobb eredmény, elismerés: “Nem képzeltem el zenét a versemhez, de ha elképzeltem volna, az pont ilyen lett volna.” Kemény István mondta ezt, amikor hallotta saját versét, az Egy nap életet a mi feldolgozásunkban.

Facebook.com/hangemberduo

 Legújabb albumuk, a Szélkakas:

https://recorder.blog.hu/2019/03/04/magyarradar_hangember
Magyarradar – Hangember
süti beállítások módosítása