Ausztrál garázsrockereket, érzékeny angol kamarapopot és temérdek magyar fellépőt jelentett be a Fishing On Orfű

2019.03.01. 17:19, Gaines

foo2019_9.jpg

A június 19-től 22-ig tartó Fishing On Orfű szervezői egyszerre hozták nyilvánosságra az összes zenei programot. Fellép az Elefánt, az Óriás, a Kispál Andrással kiegészülő 30Y és Lovasi András, lesz nagyszínpad-fiatalítás, hip-hop tematikus nap, de az idősebb korosztály sem marad programok nélkül.

A fiatalító törekvések mindjárt a fő fellépőknél is megfigyelhetők, hiszen az 1-es nagyszínpad a Lóci játszik és a Bohemian Betyars mellett már az Elefántnak, az Esti Kornélnak és a Bagossy Brothers Companynak is otthont ad majd. A második legnagyobb zenei helyszínre kerül a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Csaknekedkislány, a Ricsárdgír és az Apey & the Pea. Nem maradhatnak el természetesen a veterán alternatív zenekarok a Quimbytől a Kiscsillagon, a Vad Fruttikon, a Péterfy Bori & Love Banden, a 30Y-en, a Supernemen, a Hiperkarmán, a Bëlgán és a Kistehénen át a második szólólemezét nemrég kiadó Lovasiig.

Speciális koncertekkel is készül a Fishing: a 30Y-hoz az idei fesztiválhimnusz mintájára csatlakozni fog Kispál András, Földes László Hobo először játszik Orfűn, ám mindjárt két különböző előadással, jubilál a Ganxsta Zolee és a Kartel meg a Jazzékiel, az Óriás pedig 200 nap csend után itt tér majd vissza a közönség elé. A hip-hop napon idén először Krúbi is fellép, a délutáni víziszínpados koncertje után este a nagysátort is beveszi Dé:Nash-sel, illetve koncertezni fog az eredeti felállású Sör és Fű, a Hősök, Saiid és a Slow Village is.

A BEJELENTETT FELLÉPŐK KÖZÜL SOKAN SZEREPELNEK A KEDVENC 2018-AS MAGYAR LEMEZEINKET ÖSSZESÍTŐ LISTÁNKON


A fesztivál erdei helyszínén ott lesz majd a The Devil’s Trade, Bérczesi Róbert, OHNODY, Szesztay Dávid vagy Áron András Apey, és olyan formációk is fellépnek itt, mint a Szűcsinger, az Analog Balaton vagy Nóvé Soma népzenével fuzionáló produkciója, a Mordái. A Borfalu nép- és világzenei programját változatlanul a Fonó szervezi, itt játszik a Borbély-Dresch Quartet, a Parno Graszt, a Góbé vagy a Meszecsinka. Tóparti minibulit tart a Csaknekedkislány, a Rühös Foxi, A kutya vacsorája, valamint az elmúlt években a vizesblokkban tartott gerillakoncertjeiről elhíresült Csoki & Hipo végre hivatalos meghívót kapott. A tavaly indult, egy szál gitáros trubadúroknak fenntartott Magam adom színpadon többek között az I am soyuz és az AWS frontembere, Siklósi Örs is zenél majd.

Az idei Fishing fellépői között – a számos erdélyi zenekaron túl – két külföldi produkció kapott helyet. A DZ Deathrays az első ausztrál zenekar, aki Orfűre látogat garázsrockjával, Reema pedig egy érzékeny brit dalszerző, aki az erdei színpadon ad koncertet, és két éve dalpremierje is volt a Recorderen.

A tavaly indult tehetségkeresőjét idén is megszervezi a fesztivál. 2018-ban több, mint 100 jelentkezőből választott győzteseket a zsűri, idén tavasszal indítják majd a programot, a nyertesek fellépési helyei már láthatóak a programban.

Az évről évre elővételben teltházas Fishingre a bérletek és a sátorjegyek 90%-a már elfogyott. A napijegyek értékesítését most, a zenei program bejelentésével egyidőben indította el a fesztivál. A teljes kínálatot a fesztivál oldalán érdemes böngészni, alább a hivatalos plakát.

foo19_plakat_20190301.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2019/03/01/ausztral_garazsrockereket_erzekeny_angol_kamarapopot_es_temerdek_magyar_fellepot_jelentett_be_a_fish
Ausztrál garázsrockereket, érzékeny angol kamarapopot és temérdek magyar fellépőt jelentett be a Fishing On Orfű
süti beállítások módosítása