A Vampire Weekend kétórás relaxációs zenével vezeti fel várva várt új albumát

2019.01.23. 12:46, Gaines

vampire_1.jpg

A Vampire Weekend ért hozzá, hogyan csigázza fel a végletekig a rajongóik várakozását. Ravaszul csepegtetik az információkat az idén érkező új nagylemezükről, most például közzétették az első tíz másodpercet a zenei anyagból – két órában. Na, erre varrjunk gombot.

Gyors összefoglaló: a Vampire Weekend 2007-ben tört be, már 2008-as debütalbumuk előtt sikeresen turnéztak és címlapsztorik születtek róluk; a Vampire Weekend sikerét követően a 2010-es Contra, és még inkább a 2013-es Modern Vampires Of The City című lemezeikkel a gitárpop-artpop szcéna egyik legmeghatározóbb zenekarává nőtték ki magukat. Aztán jött a rossz hír a MVOTC-turné végeztével: a gitáros-billentyűs-producer Rostam Batmanglij kivált az együttesből, az azóta eltelt két évben pedig mindenki tűkön ült, hogy mikor jön a beígért negyedik stúdiólemez.

MERRE TART MA A 2007-ES INDIE OSZTÁLY?


A várakozásnak múlt héten vetett véget Ezra Koenig énekes-gitáros-frontember, amikor is egy Instagram-bejegyzésben bejelentette: idén most már aztán tényleg kijön az album, és elhintett néhány fontos információt. Például a cím kezdőbetűit: a korábban belengetett Mitsubishi Macchiato helyett az FOTB betűszóból indulhatnak egyelőre a találgatások. Kiderült továbbá, hogy a Vampire Weekend 18 számos, dupla lemezzel hálálja meg a hosszúra nyúlt várakozási időt, amiről Koenig azt írta: „Tudom, 5-6 év hosszú kihagyásnak minősül két lemez között. Személy szerint úgy gondolom, ez a megfontolt tempó méltó egy olyan zenekarhoz, amelynek már három albuma ott van a lemezboltokban, de hát mindenki máshogy méri az időt. (Esküszöm, úgy éreztem, hogy a 3. és 4. lemez között gyorsabban elrepült az idő, mint a 2. és 3. között, de ezzel valószínűleg a kisebbséghez tartozom.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

To the fans:⁣ I know that 5-6 years is considered a long time between records. Personally, I think it’s a dignified pace befitting a band that’s already placed three albums in stores but everyone has their own sense of time. (I swear the time between 3 & 4 felt shorter to me than 2 & 3. I may be in the minority on this one.) ⁣ ⁣ This album didn’t really take any longer to write/record than MVOTC. We just took more time on the front end to chill. I’ll admit I may have stretched out the mixing/mastering process (aka THE END) a little bit cuz spending half the day with my family & half the day at Ariel’s is my ideal life-rhythm & it’s painful to say goodbye to that rhythm.⁣ ⁣ Many of you have been hungry for information and we’ve given you very little. I don’t like talking abt a project while in the middle of making it. I usually regret everything I say cuz it turns out to be wrong (so disregard anything I may have said in the past 5 years.) I thought abt making a recording diary to tide over the people leaving intense comments but…to me, the album IS the recording diary…man.⁣ ⁣ It’s called “FOTB” (well those are the initials - that’s a VW tradition) and it’s 18 songs. Picked the name a few years ago. At some point early on, the album drifted from the Mitsubishi Macchiato aesthetic. It was a helpful guiding principle tho. Working titles are important too.⁣ ⁣ It’s a lot of songs but they all belong there. (If you disagree, you can always say it was 6 songs too long & make a lil 12-song playlist version of it.) At first, I wanted to make two 23-song albums on some human chromosome shit but then 23&me started doing Spotify playlists and I don’t know…felt we’d been scooped.⁣ ⁣ Is it a double album? The vinyl will be double so…yes? It’s about 59 minutes long. We can talk more abt that later – if u care. To me, it’s just FOTB.⁣ ⁣ Anyway, we’re gonna start releasing music next week. After all that waiting, you should have the general schedule:⁣ ⁣ -There will be three 2-song drops every month until the record is out. 1. hh/2021 2. s/bb 3. tl/uw. (plans can change that’s the plan)⁣ ⁣ Thank you for ur patience,⁣ Ezra

Ezra Koenig (@arze) által megosztott bejegyzés,

A megjelenés pontos dátumát még nem árulták el, de a kislemezdalok kiadásának ütemezését igen: a tervek szerint a következő három hónapban mindig közzétesznek majd két-két új dalt, a komplett anyag tehát tavasszal várható. A számcímek helyett megint csak betűszókat kaptunk: „1. hh/2021 2. s/bb 3. tl/uw.” A 2021 vélhetőleg már teljes cím, a „hh” rövidítést pedig tegnap oldották fel egy újabb csavarral: a Harmony Hall című dalból ugyanis egy tíz másodperces gitárriffet adtak közre, amit két órán keresztül, végtelenítve hallgathatunk. A négy ütemes akusztikus riff kifejezetten megnyugtató, szólhat munka közben, vagy otthon a gyerekkel, a második órában vokálharmóniák is társulnak a gitárszólam mellé, és az igazán kitartóak hallhatnak egy-egy rövid ének- és beszédrészletet, elhangzik például ez is: „I think I take myself too serious, it's not that serious.” Szóval csak nyugi, folytatása hamarosan következik, addig is hallgassuk a százhúz perces gitárpengetést.

Címkék: vampire weekend
https://recorder.blog.hu/2019/01/23/a_vampire_weekend_ketoras_relaxacios_zenevel_vezeti_fel_varva_vart_uj_albumat
A Vampire Weekend kétórás relaxációs zenével vezeti fel várva várt új albumát

A bejegyzés trackback címe:

https://recorder.blog.hu/api/trackback/id/tr9314583962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása