A Cannibal Corpse gitárosa késsel rontott a rendőrökre, miközben épp égett a háza

2018.12.13. 11:13, Gaines

cannibal.jpg

A hét elején adtak hírt róla, hogy a Cannibal Corpse gitárosát, Pat O’Brient magánlaksértés és hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt letartóztatták, és azóta minél több adalék derül ki az esetről, annál bizarrabb az összkép.

Az 1988 óta aktív death metal zenekar húrtépőjének házához hétfő este egyszerre riasztották a rendőrséget és a tűzoltókat, miközben ugyanis O’Brien otthona kigyulladt, ő – a letartóztatási jegyzőkönyv szerint – illetéktelenül behatolt egy szomszédja házába, majd amikor távozásra szólították fel, a padlóra lökte a házban tartózkódó nőt, majd kimenekült a hátsó udvarra. A rendőrök egy kerítés mögé bújva találtak rá, és állítólag késsel rontott a rendőrökre, akik sokkolóval tették ártalmatlanná a gitárost. A tűz ezalatt ijesztő méreteket öltött: a házban található töltények, lőszerek, valamint katonai lángszórók a hő hatására felrobbantak, a környező házakat éppezért evakuálni is kellett.

A floridai illetőségű O’Brien kedden bilincsbe verve jelent meg a bíróságon, és olyan ruhát viselt, amit azokra az őrizetbe vett emberekre adnak, akiknél fennállhat az öngyilkosság veszélye (az ujjatlan zubbony olyan vastag anyagból készül, amit nem lehet csíkokra tépni, és fűzők, cipzárak vagy övek helyett tépőzárral működik). A helyi híradások megszólaltatták a ház tulajdonosát is, ahová O’Brien betört, a férfi pedig azt nyilatkozta, a gitáros hallucinált, mert a bibliai elragadtatásról hadovált, váltig állította, hogy üldözik, és elbújt a szekrénybe.

A betöréssel és testi sértéssel vádolt, 53 éves zenészt ötvenezer dolláros óvadék ellenében helyezhetik szabadlábra, előtte még drogtesztnek kell alávetnie magát. A Cannibal Corpse 2019 tavaszán, előzenekarként venne részt a Slayer észak-amerikai búcsúturnéján, kérdés, hogy a gitáros büntetőpere hogyan fogja befolyásolni a terveket.

Címkék: cannibal corpse
https://recorder.blog.hu/2018/12/13/a_cannibal_corpse_gitarosa_kessel_rontott_a_rendorokre_mikozben_egett_a_haza
A Cannibal Corpse gitárosa késsel rontott a rendőrökre, miközben épp égett a háza
süti beállítások módosítása