A szenvedő szolgálólány most szerelmét siratja

2018.12.12. 15:09, Gaines

brandi_moss.jpg

Az americanában tevékenykedő, dalszerző-énekesnő Brandi Carlile hatodik, By The Way, I Forgive You című lemezével idén hat Grammy-jelölést gyűjtött be magának, méghozzá nemcsak saját műfaján belül, hanem az év albuma, felvétele és dala kategóriákban is. Sikerét rögtön meg is ünnepelte egy új klippel, melyben jól ismert sorozatszínésznő játssza a főszerepet.

A Party Of One című szerelmes dalhoz – a lemez zárószámához – készült klip egy fájdalmas szakítás – vagy tán haláleset? – utóhatásait jeleníti meg, ehhez pedig A szolgálólány meséje című, disztopikus sorozat hősnőjét alakító Elisabeth Moss színészi képességeit veszi igénybe. Moss a Margaret Atwood regényét adaptáló, sok aktuálpolitikai-társadalmi áthallásal bíró sorozatban egy súlyos elnyomás alatt szenvedő, rabszolgasorba taszított, gazdái gyerekének kihordására kényszerített nőt játszik, és bár Carlile nem teszi ki ilyen mértékű szenvedésnek, azért a Party Of One-ban sem az önfeledt öröm jut osztályrészéül.

ELISABETH MOSS ALAKÍTÁSAIT EBBEN AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSBAN MÉLTATTUK


Moss a klipben szerelmét siratja, aki időnként lepellel letakart bútorok felől nyúlkál utána, mint egy hazajáró kísértet. Látjuk a boldog időket, a veszekedéseket, és Moss expresszív tekintete egyaránt kifejezésre juttatja a depressziót és a vágyakozást is. „Amikor eszembe jutott, hogy ehhez a számhoz csinálnék klipet, egyre csak Elisabeth arca lebegett előttem” – nyilatkozta Carlile. – „Senki más nem tud ilyen erős hatást gyakorolni rám szavak nélkül. Küldtem Elisabethnek egy levelet, ő pedig visszahívott, és azt javasolta, két nő szerelmi kapcsolatáról forgassunk egy női stábbal. Remek alkotócsapat dolgozott ennek az elképesztően emberi szerelmi történetnek minden egyes alkotóelemén, erre a videómra vagyok a legbüszkébb.”

A klip valóban szép és kifejező, bár sok extrát nem tartalmaz, legfeljebb azon lehet vitatkozni, vajon a befejezés valódi-e vagy csak vágyálom, de a Golden Globe- és Emmy-díjas színésző jelenléte emeli ki igazán a szakítós-bánatos klipek mezőnyéből. A dal máskülönben kellemes, zongorás, Joni Mitchelles ballada, az outróban a vonósok még Pachelbel híres D-dúr kánonját is felhasználják vendégszövegként, tényleg egy album végéhez illik, levezetésnek.

https://recorder.blog.hu/2018/12/12/a_szenvedo_szolgalolany_most_szerelmet_siratja
A szenvedő szolgálólány most szerelmét siratja
süti beállítások módosítása