Így szól a Bee Gees leghíresebb slágere a belassult Bono és Pharrell előadásában

2018.11.21. 12:10, Gaines

bonopharrell.jpg

Jimmy Kimmel zsinórban negyedik éve rendezte meg talkshowja jótékonysági különkiadását, amellyel az AIDS elleni küzdelemben részt vállaló (RED) nevű egyesület számára gyűjtenek pénzt világsztárok közreműködésével. A kampány főembere, Bono visszatérő vendég ebben a műsorban, mellette még jó néhány színész, komikus és zenész tette tiszteletét, és születtek egy egészen zavarbaejtő produkció is.

Amennyire cinikus dolog csuklóból helyteleníteni az effajta sztárokkal teletűzdelt, mégiscsak jó célok érdekében szervezett segélyakciókat, annyira nehéz elvonatkoztatni Bono régóta kritizált humanitárius iparágától. De akárhogy is vélekedjünk a U2 frontemberének kezdeményezéseiről, az idei műsorban egy tagadhatatlanul rettenetes, már-már szürreális, éppezért mégiscsak lebilincselő előadást köszönhetünk neki. Pharrell Williamsszel karöltve elénekelték ugyanis a Bee Gees leghíresebb slágerét, a Stayin’ Alive-ot, melynek kapcsán rengeteg kérdés felmerül. Kinek jutott eszébe bárzongorás kísérettel élvezhetetlenre lelassítani a dalt? Vajon paródiának szánták? Mi játszódhat le Pharrell napszemüvege mögött, aki mintha azt sem tudná, hol van? Van-e kínosabb annál, ahogy Bono érzékien-modorosan a mikrofonba nyögdécseli a refrént? A tempóváltás valamelyest javít az összképen, de a romantikus duettnek is beillő produkció első fele így is olyan, mintha Bonóék vaporwave-vel kísérleteztek volna.

ZENÉSZEK ÉS LEGENDÁS NAPSZEMÜVEGEIK

 


Később Kimmel levezényelte a különkiadást himnuszát, We’re Going To Hellt, idén Kristen Bell, Chris Rock, Channing Tatum, Mila Kunis, Zoe Saldana és Brad Paisley szállt be mellé, és a szórakoztatóipar nárcisztikusságán kedélyesen ironizáló szövegben Trump is megkapta a magáét. Az amerikai elnököt természetesen nem hívták meg a különkiadásba, amit csak azért érdemes megjegyezni, mert tavaly a leköszönt Barack Obama videóüzenetben jelentkezett be. „Vessük el a cinizmust és a pesszimizmust, válasszuk inkább az olthatatlan optimizmust, ami azt üzeni: nem számít, milyen sokáig fog tartani, és mennyire magányos ez a küzdelem. Akkor bármelyikünk meg tudja változtatni a világot.” Akkor nézzük is cinizmus nélkül az előadást:

https://recorder.blog.hu/2018/11/21/igy_szol_a_bee_gees_leghiresebb_slagere_a_belassult_bono_es_pharrell_eloadasaban
Így szól a Bee Gees leghíresebb slágere a belassult Bono és Pharrell előadásában
süti beállítások módosítása