Szörényi Levente nem ír új művet, viszont újra kiadják az életművét

2018.11.13. 14:25, RRRecorder

Továbbá rengeteg István, a király-újdonságra is készül a Szörényi-életművet gondozó alapítvány.

Második idő néven alapítvány jött létre Szörényi Levente életművének gondozása céljából. Az erről szóló sajtótájékoztató végén Szörényi elmondta, hogy többek között azért, mert a "Lesz-e még valami?" kérdésre "nem" a válasz. Pontosabban van egy "fiókos darab", de az már nem fog megvalósulni, legalábbis általa nem - reméli, talán majd valaki más készít az ötletéből előadható művet.

Az életmű gondozása keretében a teljes Szörényi-életművet újra kiadják CD-n és DVD-n, illetve kották formájában. A felvételek egy részét, ha szükséges, feljavított formában, például a Fonográf 1984-es búcsúkoncert-sorozatának felvételét. Ennek mastere azóta elveszett, de sikerült jó minőségben restaurálni - mondta a sajtótájékoztatón Rosta Mária, számos Szörényi-Bródy színpadi mű előadásának producere, Szörényi Szabolcs felesége.

A FONOGRÁF-ÉLETMŰVET ITT TEKINTETTÜK ÁT AZ IDEI KONCERT ALKALMÁBÓL


Rengeteg, az István, a király rockoperával kapcsolatos tervről is beszéltek: lesz egyrészt verseny a Kárpát-medence magyar nyelvű általános iskolái számára (egy-egy részt kell előadni, és a YouTube-on zajlik majd a vetélkedés); Jankovics Marcell animációs filmet rendez belőle; Erdélyben egy helyi társulat adja elő a művet; az Operaházban pedig szimfonikus átiratot terveznek, operaénekesekkel. Rosta Mária ugyanakkor elmondta, hogy szerinte a Kőműves Kelemen a Szörényi-Bródy életmű csúcsa, ezt új előadásban lehet majd látni, a Fehér Annával egy estén - utóbbi mű amúgy Rosta szerint nem kapta meg az őt megillető figyelmet.

ERDÉLYBEN ANNO BÖRTÖNBE LEHETETT KERÜLNI AZ ISTVÁN, A KIRÁLY MIATT


Emellett az alapítvány gondozza majd a Szörényi Levente által alapított Árpád pajzs díjat, és támogatja pilisi ásatásait. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Szörényi Örs, tagjai Szörényi Réka és Rosta Mária.

KÉTRÉSZES NAGYINTERJÚNK BRÓDY JÁNOSSAL

https://recorder.blog.hu/2018/11/13/szorenyi_levente_nem_ir_uj_muvet_viszont_ujra_kiadjak_az_eletmuvet
Szörényi Levente nem ír új művet, viszont újra kiadják az életművét
süti beállítások módosítása