Tragédiával végződött egy repülőgépes videoklip forgatása

2018.10.24. 15:56, Gaines

mcmurray.jpg

A Jon James néven rappelő kanadai Jon James McMurray rendszeresen hajtott végre nyaktörő kaszkadőrmutatványokat a videoklipjeiben. Szombati klipforgatásán egy repülőgép szárnyára lépett ki, és onnan zuhant a mélybe, amikor a kisgép váratlanul dugóhúzóba került.

A 34 éves rapper, akinek a holttestét egy Westwold szomszédságában lévő mezőn találták meg Brit Columbia tartományban, régebben profi síelő volt, mígnem egy súlyos baleset derékba törte sportolói karrierjét. McMurray ezután átnyergelt a zenei pályára, egy darabig rockzenekar tagjaként, majd rapperként folytatta; fellépett többek közt a Center of Gravity nevű kanadai zenei és extrémsport fesztiválon.

Saját mutatványaiból még az I Am című klipjének elején prezentált hátraszaltó az enyhébbek közül való, videói tanúsága alapján rendszeresen ejtőernyőzött, és a The Man című, Riff Raffal közös számához készült ominózus klip forgatására is hónapokig készült. A rapper menedzsmentje így fogalmazott közleményében: „A nagy fináléban egy repülőgép szárnyán sétálgatva rappelt volna. Rengeteget gyakorolt a mutatványra, ám ahogy Jon túlságosan kihúzódott a szárny szélére, megbillentette a Cessnát, amely dugóhúzóba került, és a pilóta nem tudott korrigálni. Jon az utolsó pillanatig kapaszkodott a szárnyba, és miután el kellett engednie, már nem maradt ideje kinyitni az ejtőernyőjét. A becsapódáskor azonnal szörnyethalt.” A tragikus balesetben más nem sérült meg, a pilóta rendben letette a gépet.

Címkék: gyász jon james
https://recorder.blog.hu/2018/10/24/tragediaval_vegzodott_egy_repulogepes_videoklip_forgatasa
Tragédiával végződött egy repülőgépes videoklip forgatása
süti beállítások módosítása