Nappali hold a hegyoldalon – Apey-klippremier

2018.10.17. 17:00, Gaines

apey_4.jpg

Áron András „Apey” zenekara, az Apey & The Pea megkerülhetetlen szereplője a mai magyar metálszcénának, mi is kiemelten, címlapszereplőként foglalkoztunk vele és velük a 65. Recorder magazinban. Apey néven futó, egy szál gitáros, folk-blues szólóprojektje nem kevésbé aktív, tavaly jelent meg harmadik, Stranger című lemeze, ennek több klipje is nálunk debütált. Most új élő videó futott be Apey részéről, ami ráadásul feldolgozáshoz készült. Premier!

Már a legutóbbi Apey-szólólemezen is szerepelt két Neil Young-feldolgozás, az Oldman és a Down By The River. A Harvest Moon a kanadai énekes-dalszerző 1992-es albumának címadó dala, Apey pedig így indokolta választását a Recordernek: „Ritkán telik el olyan nap, hogy ne hallgatnám a legnagyobb inspirációmat Neil Youngot, de ezt a lemezt különösen szeretem, mert ez a kedvencem tőle. Az egyik barátom ültette a fejembe, aki megemlítette, hogy az esküvőjén ezt játszották nekik, ezután kezdtem el gondolkozni azon, hogy lehet, nekem is menne. Nagyjából két és fél órát késtem egy találkozómról, mert amikor először leültem a konyhában és végigjátszottam, egyszerűen nem tudtam elindulni. Ezután Bodnár Dávid barátomat felhívtam telefonon, hogy keressünk egy olyan külső helyszínt, ami hangulatban passzolna, óriási munkát végzett, nagyon hálás vagyok neki, mert szerintem gyönyörű lett.”

NAGY-NAGY-NAGYINTERJÚNK ÁRON ANDRÁSSAL


Apey legközelebbi szólókoncertje október 20-án, szombaton lesz a Dürer Kertben, ahová már csak azért is érdemes ellátogatni, mert legközelebb jövőre tervez Budapesten fellépni. Facebook-esemény. Jegyeket itt lehet vásárolni.


Itt pedig a természetközeli, sallangmentes videó, szájharmonikával és Töpi kutyával:


Még egy Neil Young-feldolgozás:

https://recorder.blog.hu/2018/10/17/nappali_hold_a_hegyoldalon_apey-klippremier
Nappali hold a hegyoldalon – Apey-klippremier
süti beállítások módosítása