Feldereng az árnyékból Budapest története. Light & Shade a CAFe Budapest fesztiválon.

2018.10.05. 12:00, Gaines

cafe_logo.png

(X) Városnéző sétával és gasztronómiai élvezetekkel egybekötött árnyékszínház-előadásra invitálja az izgalmas összművészeti akciókra nyitott közönséget a Light & Shade csapata a ma kezdődő CAFe Budapest fesztivál keretében.

A Light & Shade – The Story Of Budapest című esemény, vagy inkább eseménysor a főváros rejtett történetébe, ismerős és ismeretlen titkaiba vezeti be a nézőket. Részben városi sétákkal, részben pedig izgalmasnak ígérkező árnyékszínházi előadással teszi, fény-árnyék játékok segítségével foglalva össze Budapest viszontagságos, összeomlásokban és feltámadásokban gazdag történetét a római kortól Pest és Buda egyesülésén át a huszadik századi háborúkig. A kézzelfogható és szimbolikus múltidézést gasztronómiai kalandozás fogja kiegészíteni.

A színházi előadás író-rendezője Tarr Ferenc, zeneszerzője pedig Alpár Balázs, akitől nem idegenek a hibrid műfaji kísérletezések. Crossing Over című, doktori disszertációját könyv formában, angol nyelven megjelentető munkája épp a zenei kultúrák találkozásáról szól, a hazánkban legismertebb formációja, a Fugato pedig a gyakorlatba is átülteti az elméletet: a komolyzenét a poppal, a barokk fúgát az elektronikával, a szimfonikus kamarazenei felállást modern hangszerekkel párosítja. A gyerekkora óta zenélő, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, Bécsi Zeneakadémián tanult zeneszerző-billentyűs nevéhez ezen kívül nemcsak filmzenék, hanem például a Müpa szignálja is köthető, mindent egybevetve tehát a vizuális és ízbeli élmények mellett zenei téren sem lesz oka panaszra a résztvevőknek.

A 2018-AS CAFE BUDAPEST TOP 10 ZENEI ESEMÉNYE


A Light & Shade október 18-án, délután 15 órakor kezdődik, a TRIP Hajóhoz kell menni. A színházi előadás angol nyelvű, magyar feliratozás nélkül, míg a városi sétákon magyar és angol nyelvű idegenvezetésre lehet számítani.

Jegyek itt kaphatók.


Az október 5-től 21-ig tartó CAFe Budapest többi programja itt böngészhető.


A Fugato legfrissebb szerzeménye:


Alpár Balázs 2011-es TEDx Talkja:


A Müpa-szignál(ok):

https://recorder.blog.hu/2018/10/05/feldereng_az_arnyekbol_budapest_tortenete_light_shade_a_cafe_budapest_fesztivalon
Feldereng az árnyékból Budapest története. Light & Shade a CAFe Budapest fesztiválon.
süti beállítások módosítása