És azt ismered, hogy egy ír, egy norvég és egy magyar belép egy zenekarba? Mongooz And The Magnet a CAFe Budapest fesztiválon.

2018.10.01. 18:00, Gaines

mongooz.jpg

(X) Sokáig tudnánk sorolni a pécsi zenekarokat, de csak egy olyan akad köztük, amelynek egy magyar, egy ír és egy norvég tagja van. A multikulti Mongooz And The Magnet a CAFe Budapest fesztiválon is régivágású, ámde fiatalosan lendületes rhythm & blues-zal készül.

A pécsi triót 2014-ben alakította Ian O’Sullivan nagybőgős és Magnus Måløy énekes-gitáros, akik akkor még orvostanhallgatók voltak; miután svéd dobosuk hazaköltözött Svédországba, csatlakozott hozzájuk a  dobos-hangmérnök Imre Gábor. Egy évvel később a döntőig jutottak a Ki Mit Tube versenyen, valamint megjelentették első EP-jüket, a The Mongooz Juice-t; a zeneileg sokszínűbb, kiforrottabb első nagylemezt (Please Be Naked) 2016-ban adták ki. A dobos posztján már egy éve Háló Gergővel felálló zenekar rendszeresen turnézik külföldön is (idén megjárták már Lengyelországot, október elején pedig Dél-Koreába utaznak), de második helyen végeztek a Hangfoglaláson is.

A Mongooz And The Magnet zenéje rhythm & blues/blues rock alapokon nyugszik, de a műfaji kereteket a groove-os funk, a soul, a beatzene és a reggae felé is ki-kitágítják. A legfontosabb hatások között a tagok Jimi Hendrixet, Stevie Ray Vaughant, Eric Claptont és Stevie Wondert szokták megemlíteni, a 21. századból melléjük emelve John Mayert vagy Charles Bradleyt. Dalszövegeik túlnyomórészt értelemszerűen angolul szólalnak meg, de a Beck Zolival közösen szerzett Elköltözőben Måløy már magyarul is megszólal.


A 2018-AS CAFE BUDAPEST TOP 10 ZENEI ESEMÉNYE


A CAFe Budapesten október 12-én, este 20 órakor adnak ingyenes koncertet az Instantban, Superfly című műsoruk érdekessége, hogy rézfúvósokkal egészülnek ki, azaz még dögösebb, vaskosabb bulira ígérkezik kilátás.

Jegyeket itt lehet vásárolni.

Facebook-eseményoldal

Az október 5-től 21-ig tartó CAFe Budapest többi programja itt böngészhető.


A Mongooz And The Magnet 2017-es Fishing on Orfű-i koncertje teljes egészében megtekinthető:


A Beck Zolival közös dal:




A 2016-os nagylemez:


És a legelső EP:

https://recorder.blog.hu/2018/10/01/es_azt_ismered_hogy_egy_ir_egy_norveg_es_egy_magyar_belep_egy_zenekarba_mongooz_and_the_magnet_a_caf
És azt ismered, hogy egy ír, egy norvég és egy magyar belép egy zenekarba? Mongooz And The Magnet a CAFe Budapest fesztiválon.
süti beállítások módosítása