Magyarradar és klippremier – Carson Coma

2018.09.20. 17:00, Gaines

carsoncoma_1_of_1.jpg

A gimis zenekarként indult, azóta új felállással héttagú formációvá bővült Carson Coma tavaly adta ki pszichedéliában mozgó EP-jét, most pedig a készülő nagylemezt beharangozó, első videoklipjüket mutatják be nálunk, plusz egy füst alatt akkor már magukat is a Magyarradarunkban.

Megalakulás éve: 2015.

Honnan: Budapest.

Tagok: Bóna Zsombor (gitár, vokál), Fekete Giorgio (gitár, ének), Gaál Péter (ütőhangszerek), Héra Barnabás (dob, vokál), Jónás Attila (basszusgitár), Kun Bálint (billentyű, ütőhangszerek, vokál), Szauer Dániel (gitár, ének).

Stílus: beatzene pszichedelikus és italo-disco elemekkel.

Hatások: 60-as évek popzenéje, Korda György, 21. századi alternatív zenekarok.

Kiadók: nincs.

Történet: A projekt 2015-ben született, végleges formáját tavaly év végen nyerte el. Az időközben "felnőtté" avanzsált srácok azóta építettek maguknak egy házistúdiót/próbatermet a belvárosban, rengeteget zenéltek és elkezdtek legálisan dohányboltba járni. Közben a tagcseréknek is köszönhetően a stílus is rengeteget változott, fejlődött, neo-pszichedéliából 60-as évek alapú beat zene lett.

carsoncoma_3_of_13.jpgMegjelenések: Outsider – single (2016), Cavepaintings – EP (2017).

Jövőkép: Siker, pénz, csillogás.

Mellékprojektek: Attila mediterrán filmzene-szólóprojektje. Bálint a Ricsárdgírben szokott beugrani dobolni, azt mondta, hogy tök jófejek a srácok. De a zenekar kedvence egyértelműen Barnabás She’s A Sinner című száma.

Szexepil: Egyértelműen Barni kacsintásai. És Attila, ő nagyon!

Legnagyobb eredmény: Egyszer, mikor Szentendrén adtunk koncertet, ránk hívták a rendőröket, de üres kézzel távoztak.



A Carson Comát leghamarabb a Budapest Music Expón, október 5-én, pénteken csekkolhatja a közönség.

A Facebook oldalukon tájékozódhat róluk bárki.


És akkor lássuk a javában készülő első nagylemez előfutárát, a pompás retro-beat, bolondozós, napraforgós-orgonaszólós What A Time To Be Alive-ot, ez alapján a Middlemist Red mellett már a The Qualitons polcán is helyet lehet nekik szorítani. Zenekari kommentár: „Hófehérke és a hét törpe, azaz Kaufmann Angéla és a Carson Coma egy mennyei videóban mutatja be, hogy hogyan lehet megélni a legvidámabb barakk legszebb pillanatait a 21. században. Az élénk színekkel teli és az olykor Wes Anderson-os hangulatot idéző klip Komróczki Dia (operatőr, rendező) és Engelmann Pedro (vágó) munkája, a felvételek a G3 stúdióban készültek.”

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

magyarradar.png

https://recorder.blog.hu/2018/09/20/magyarradar_es_klippremier_carson_coma
Magyarradar és klippremier – Carson Coma
süti beállítások módosítása