Magyarradar és premier – FLOO

2018.09.17. 19:00, rerecorder

floo_fekvo.jpg

A tavaly ősszel megszűnt Fubarite énekese, Fodor Gábor idén tavasszal adta ki második  egyben első teljesen önállóan készített EP-jét Gondolkodok címmel, ám akkor már munkálkodott most debütáló, FLOO nevű duója, amely grunge-os indierockot játszik, jól.

floo_lemezborito.jpgMegalakulás éve: 2018.

Honnan: Mezőkövesd, de a zenekar Budapesten alakult.

Tagok: Krajnyák Nándor Bence (dob), Fodor Gábor (gitár, ének).

Stílus: Alternatív rock.

Hatások: Gábor: „Az első fontos zenész az életemben nagyapám, aki lagzizenészként énekelte és harmonikázta végig az életét. Nála nagyobb hatásom nem lehet. Bence: „Unokatesóm általános iskolás koromban mutatta meg a Linkin Parktól a Hybrid Theory lemezt. Onnantól lettem a rockzene szerelmese. Legnagyobb hatással a dobtémák voltak rám a dalokból, így nem volt kérdés melyik hangszert válasszam rá pár évvel a zenesuliban.”

Kiadók: -

Történet: Bence: „2017 őszén kerestem meg Gábort, egy erőteljes zenekar ötletével. Ő és én nehezen összehasonlítható karakterek vagyunk, más-más útjain az életnek. Ebből a kontrasztból adódóan izgalmasan vártuk a közös játék kimenetelét. Már az első próbák alkalmával előjött, hogy megvan az összhang és építőjelleggel tudunk hatni egymásra és tudjuk ezt a zenében kifejezni. Pár hónap téli jammelést követően idén januárban kezdtük el az aktív dalszerzést, a FLOO keretein belül. Nyár végére készült el a most megjelenő kislemezünk angol nyelven, de már tervezzük a következő lemez őszi felvételét, amelyre magyar dalok is felkerülnek.”

Megjelenések: Ez a legelső alkalom. White Raider EP - 2018.

Küldetés: Gábor: „Angol nyelvű dalokkal indítottunk a riffek és a dob stílusa miatt, de elkezdtem magyar szövegeket írni, amik nagyon intenzívvé és még személyesebbé tették a világunkat. Remélem, hogy a jövőben is érdekes fejlődési utakat írunk le mind hangzás mind szöveg tekintetében.”

Jövőkép:  Bence: „A közeljövőben szeretnénk Budapest és a vidék nevesebb klubjait bejárni az eddig elkészült dalainkkal. Később a klubkoncertezés mellett szeretnénk Magyarország kisebb és nagyobb fesztiváljainak rendszeres résztvevői lenni, de a külföldre való kitekintéshez sem állunk idegenül.”

Mellékprojektek: Nincsenek.

Szexepil: Stenkes riffek, magával ragadó dallamok hektikus egysége.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A szüleink meghallgatták, és azt mondták: „jó”.


és akkor a bemutatkozó EP, a tényleg jó White Raider, amely grunge-os, stonerrockos, indierockos hangulatú, valahol a korai Foo Fighters, a Queens Of The Stone Age és az Arctic Monkeys háromszögében: 


fotó:
Krajnyák Marcell

Floo Facebook-oldal

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png

https://recorder.blog.hu/2018/09/17/magyarradar_es_premier_floo
Magyarradar és premier – FLOO
süti beállítások módosítása