DJ-k veszik át az uralmat a Telekom Electronic Beats Festival felett

2018.09.07. 15:00, Gaines

teb_650.jpg

(x) A Telekom Electronic Beats idei budapesti fesztiválján a világ bármely pontján igazán jól csengő nevű DJ-ké lesz a főszerep, szeptember 14-én és 15-én a Várkert Bazárban bulizhatnak hatalmasat az elektronikus zene rajongói. Németországot Ben KlockDixon és a vele b2b-ző Âme, plusz a SHDW & Obscure Shape képviseli, az angol hidegvért Ben UFO és Floating Points hazudtolja meg, ha pedig valaki analógabb zenekari megszólalásra vágyik, a Žagar gondoskodik róla. És még a Dunán hajózva is lehet csapatni!

A szeptember 13-tól 15-ig tartó Telekom Electronic Beats Festival zenei rendezvényein – merthogy a szervezők temérdek kísérőprogrammal is szolgálnak majd, amelyeket egy későbbi cikkben fogunk bemutatni – tehát elsősorban a techno és a house műfajából érkeznek nemzetközi fellépők.

Az Âme (Kristian Beyer és Frank Wiedemann párosa, akik közül élőben az előbbi szokott beállni a DJ-pult mögé) többször is játszott már magyar közönségnek érzelmes, trance-szel és technóval is dúsított deep house szettet, most pedig a negyed évszázada DJ-ző Dixonnal együtt érkeznek Budapestre, akit a neves Resident Advisor elektronikuszenei szaklap olvasói négy egymást követő alkalommal szavaztak meg az év legjobb DJ-jének. Ők így hárman a berlini Innerversions kiadó alapítói, már csak ezért is érdekes lesz ellátogatni a bulijukra.

Az este második DJ-párosa, az Angliából érkező Ben UFO és Floating Points külön-külön is izgalmas klubzenei hibrideket szoktak létrehozni. A szokatlanul kölyökképű és visszahúzódó alkatú, csodabogár Ben Thomson, aki szívesen DJ-zne David Bowie űrlény karaterével A Földre pottyant férfiből, és MC-nek Edgar Allen Poe-t kérné fel, ha tehetné, világzenei hatásokkal megfűszerezett uk bass/dubstep/garage zenéjével mindig képes meglepetést okozni, ahogy azt az idei Szigeten is megmutathatta.

Hát még ha Sam Shepherd társul be mellé, akit a 2016-os Electronic Beats fesztiválon zenekarral láthatott a hazai közönség. Az elektronikát a jazzel variáló, hol nu-jazz-kompozíciókat, hol instrumentális progrockos elszállásokat, hol ambientet megszólaltató, Floating Points művésznév alatt egyszer zenekarfelállásban sivatagzenélő, máskor szólóban 19 perces tánczenét alkotó fiatalember DJ-ként is bizonyára különlegességekben utazik.

A berlini Berghain, azaz a német főváros indusztriális, háromemeletes, Európa-szerte híres-hírhedt technoklubjának rezidens DJ-je, Ben Klock a műfaj sötétebb színezetű, könyörületet hírből sem ismeri válfaját űzi maratoni szettjeivel. Hardkórok előnyben!

Szombat este a SHDW & Obscure Shape (kiejtve: „Shadow”) stuttgarti techno-duója megy tovább az előző nap megkezdett úton, a négy éves fennállása alatt népszerűvé váló, a Groove német technómagazin által a 2016-os év felfedezettjének kikiáltott DJ-páros EBM-et, acid house-t, detroiti electrót és az ezredforduló lecsupaszított technóját vegyíti, ezenkívül pedig a határok feszegetésén túl csak egyet garantálnak: energikus, dinamikus, végigtáncolható partit.

A magyarországi szcénát egyrészt a Žagar képviseli, aki új lemezén az analóg hangzásvilágot afrikai és arab hangszerek szerepeltetésével variálta meg – ebből a kozmikus távlatokat nyitó psy anyagból az Electronic Beats által streamelt badacsonyi koncerten kaphattunk ízelítőt –, míg a Technokunst nevű koncertsorozat társszervezője, Isu technopartival zárja majd a szombatot.

A Várkert Bazár mellett pedig hajón is lehet majd bulizni, az Electronic Beats dunai DJ-boatjára szeptember 15-én déltől este hatig települ ki a fesztivál női szekciója: az ibizai rezidenciával a háta mögött Budapestre érkező, müncheni tINI a spanyol ISAbellával mutatják meg, hogy a techno messze nem csak a férfiak előjoga.


A Telekom Electronic Beats fesztivál zenei eseményoldala minden más információval ITT TALÁLHATÓ.

A pénteki és szombati bulikra pedig ITT lehet jegyet vásárolni.

https://recorder.blog.hu/2018/09/07/dj-k_veszik_at_az_uralmat_a_jovo_heti_telekom_electronic_beats_festival_felett
DJ-k veszik át az uralmat a Telekom Electronic Beats Festival felett
süti beállítások módosítása