Duna-parti zeneparti – The Qualitons és egész napos hiphop dzsembori a hétvégi Dunapest Fesztiválon

2018.08.29. 11:36, Gaines

dunapest_3.jpg

(X) Harmadik éve rendezik meg a Dunapestet, a fiatal fővárosi fesztivált, amelynek keretében változatos helyszíneken és még változatosabb programkínálattal lehet búcsút inteni a nyárnak. Szeptember első hétvégéjén városnéző séták, képzőművészeti happeningek, színház, film és irodalom, gyerekprogramok és sportesemények várják az érdeklődőket, valamint tucatnyi remek koncertre is sor kerül majd több dunai és Duna-parti helyen. Utoljára a Valyo kikötő naptárába tekintünk be a Pontoon és a Népsziget után.

Augusztus 31., péntek, 21:00 / The Qualitons

Facebook-esemény ITT

A koncert ingyenes.

A tíz évvel ezelőtt alakult zenekar felállásának első két iterációjában hiánypótló módon keverte a deep funkot a 60-as, 70-es évek beatzenéjével, meg ugyanennek afro- előtagú változatával, majd átalakult pszichedelikus, groove-os beat-rockká. Ami állandó, az a magas színvonal. Táncolható, fineszes, kortalan talpalávaló, többek között a pompás idei új lemez dalaival élőben.


Szeptember 1., szombat, 12:00 / Secret Jam – Pacific Phunk, DMC Hungary, Bankos &Z$olaa (Feat. Dhok), Slow Village, Gimmeshot Crew

Facebook-esemény ITT

A program ingyenes.

Pacific Phunk & DMC Hungary

A hiphop közösségteremtő erejét hirdető és megvalósító Secret Reality mozgalom minden évben secret jameken hozza össze a hiphopos arcokat, hogy közösen alkossanak valamit. Idén ráadásul összeálltak a Pacific Phunk csapatával, akik a Duna-partra viszik ki háromnapos breakfesztiváljukat. Tánc, graffiti, nemzetközi breakmeeting, és este tíztől a DJ-bajnokság hazai fordulója, amelyen Q-Cee, DJ Bootsie és Mango elnököl, illetve DJ Quick szakért.

secretjam.jpg

Bankos & Z$olaa X Dhok X SÉF

Lecsap az új vonalas hiphop! A törtebb ütemeket, nehezebb basszusokat, absztrakt slágereket és csípős rímeket tapasztalt páros gurítja majd a Duna partjára: a rapfilozófusként is említhető Bankos már a kétezres évek közepén újat hozott a hazai szcénába személyes, önmarcangoló-álmodozó hangvételével, a csepeli Z$olaa (Teebag, FaktorLabor, Bupino) rendszeresen rímel a lemezein. Vendégük ezúttal a Hírwevők formációból ismerős Dhok, ezen kívül tiszteletüket teszik még a Sör És Fű maszkos megmondóemberei is.

Slow Village

Az egyik legaktuálisabb budapesti rapcsapat klasszikus hiphopot tol, de úgy, ahogy csak 2010-től innen szólalhat meg. A kortárs hangulat megteremtésében élen járó csapat nyakmozgató groove-okat párosít slames-ironikus rímekkel; az összetéveszthetetlen hangzásvilágért és a lendületes koncertélményért Nash, Goulash és Tink felelős, a hazai absztrakt hiphop színtér veteránjáról, a hangmintákat és dob-basszus alapokat szállító DJ Slowról nem beszélve.


Gimmeshot Crew

A Gimmeshot Crewt aligha kell bemutatni az underground színtér kedvelőinek, az 1996-97 környékén indult csapatban mindenki megfordult, aki számít, DJ Mango, Busa Pista, Sena, Kemon vagy Columbo részvételével szerveztek hiphop bulikat, az összlétszám azóta bőven meghaladja a tíz főt. Nemrég több év kihagyása után újra összeállt a krú, így nem maradunk autentikus hiphop nélkül.

https://recorder.blog.hu/2018/08/29/duna-parti_zeneparti_the_qualitons_es_egesz_napos_hip-hop_dzsembori_a_hetvegi_dunapest_fesztivalon
Duna-parti zeneparti – The Qualitons és egész napos hiphop dzsembori a hétvégi Dunapest Fesztiválon
süti beállítások módosítása