Duna-parti zeneparti – Middlemist Red, Szabó Benedek és a Galaxisok, és meglepetésként a Margaret Island a hétvégi Dunapest Fesztiválon

2018.08.28. 12:00, Gaines

dunapest_2.jpg

(X) Harmadik éve rendezik meg a Dunapestet, melyen változatos helyszíneken és még változatosabb programkínálattal lehet majd búcsút inteni a nyárnak. Szeptember első hétvégéjén városnéző séták, képzőművészeti happeningek, színház, film és irodalom, gyerekprogramok és sportesemények várják az érdeklődőket, valamint tucatnyi remek koncertre is sor kerül majd több dunai és Duna-parti helyen. A Pontoon után ezúttal a Népsziget Dunapest Nagyszínpadán tartott koncerteket ajánljuk.

Augusztus 31., péntek, 17:30, Dope Calypso, Middlemist Red, Szabó Benedek és a Galaxisok

A belépés ingyenes.

Facebook esemény ITT

Dope Calypso

Röpke öt év alatt nemcsak az egyik legnépszerűbb hazai koncertzenekarrá nőtték ki magukat, hanem megjárták Európa egyik legmenőbb fesztiválját, a barcelonai Primavera Soundot is. A 60-as évének végének limonádé popzenéjébe belebolondult garázspunkzenekar most épp a szintipop felé kalandozik, de azt is csak úgy komolytalanul-konceptuálisan, ahogy mindent.

Middlemist Red

Ha magyarok, és pszichedelikus rock, és fiatalok, akkor Middlemist Red. A 60-as, 70-es évek zenéiből felszívott hatásokat 21. századi környezetbe plántáló zenekar már a második lemezén új utakkal, szintetizátorban gazdag hangzásvilággal bővítette repertoárját, semmi akadálya tehát egy újabb lebilincselő tripnek.

Szabó Benedek és a Galaxisok

A nemzedéki problémákra és a huszonévesek személyes szorongásaira szakosodott zenekar mindhárom eddigi lemezével könnyedén meg tudta szólítani a fiatalokat, visszatükrözni a félelmeiket és vágyaikat. Szabó Benedekék végigturnézták a nyár első két hónapját, azután szusszantak egyet, úgyhogy most újult erővel zárják a nyarat / indítják el az őszi szezont.


szeptember 1., szombat, 19:00 Apey, Antonia Vai, Meglepetéskoncert – Margaret Island!

A belépés ingyenes.

Facebook esemény ITT

Apey

Az Apey & The Pea közkedvelt metálzenekar, a doom-sludge vonulatot képviselő, idei Nagy-szín-pad győztes csapat frontembere, Áron András azonban szólóprojektet is visz, amelyben a gonosz riffekkel szemben kiélheti lágyabb dallamok iránti vonzalmát. A főleg egyszálgitáros, akusztikus folkdalok Neil Young személyességét-szellemiségét ültetik majd át a Dunára.

Antonia Vai

A Stockholmban született, svéd-magyar származású énekesnő 2013-ban jött Budapestre, hogy felkutassa a gyökereit, aztán jól itt is ragadt, annyira megszerette a várost. A világzenét soullal és poppal vegyítő, dinamikus előadásával és nyers szövegeivel, szenvedélyesen zenélő díva egyedi színfoltja a magyar könnyűzenei életnek, elsimítja a hosszú kánikulában megfáradt idegeket.

Meglepetéskoncert – Margaret Island

A 2013 őszén alakult zenekar jó érzékkel fedezett fel egy hiányt a magyar könnyűzenében, és népzenei ízeket is tartalmazó, fülbemászó, együtt örülős akusztikus folkpopjával hamar meghódította a közönséget. Szeptember 10-én megjelenő új nagylemezük dalait – köztük feltehetően a Hóvirágot és a Legszebb szavakat is – akusztikus hangszerelésben fogják most megszólaltatni.

Holnap jelentkezünk a Valyo kikötő programkínálatával, csütörtökön pedig egy Margaret Island-interjúval.

https://recorder.blog.hu/2018/08/28/duna-parti_zeneparti_middlemist_red_szabo_benedek_es_a_galaxisok_es_meglepeteskent_a_margaret_island
Duna-parti zeneparti – Middlemist Red, Szabó Benedek és a Galaxisok, és meglepetésként a Margaret Island a hétvégi Dunapest Fesztiválon
süti beállítások módosítása