Kanye West elnémult, amikor Donald Trump politikájáról kérdezték

2018.08.10. 11:19, Gaines

kanye-kimmel.png

Az idei, finoman szólva is ellentmondásos nyilatkozataival, Donald Trump támogatásával és a rabszolgaságról alkotott véleményével óriási felháborodást kiváltó Kanye West tiszta vizet szeretett volna önteni a pohárba, ezért megkérte Jimmy Kimmelt, hadd szerepeljen késő esti műsorában. A tegnap este levetített, húsz perces interjú három szegmensében kitárgyalták Trumpot, a pornót, valamint a Ye című albumon előkerült öngyilkosság motívuma kapcsán a mentális betegségek stigmájától való megszabadulásról.

Kanye a tévés interjúkban gyakran zaklatott, felpörgött, hajlamos arra, hogy gondolatai szinte önkéntelenül, kontroll nélkül robbanjanak ki belőle, „mint egy Tourette-szindrómásnál”. Ezt már Kimmel interjújában mondta, arra utalva, hogy az efféle megnyilatkozások – mint például az elhíresült TMZ-interjú – a bipoláris zavar mániás szakaszában történnek. Bár úgy fogalmazott, hogy neki csak mániás fázisa szokott lenni, depressziós nem, mert olyankor kibeszéli magából a problémákat, ezúttal mindenképpen nyugodtabbnak tűnt, tisztán és érthetően fejtette ki a gondolatait, még ha feszülnek is bennük belső ellentmondások.

Amikor például Kimmel rákérdezett, hogy Kanye kedveli-e Donald Trumpot, a rapper ismét a személyes véleményszabadságával védekezett: „A fekete közösség kivetne magából, mert a feketéknek… nekünk monolitikusan kellene gondolkoznunk mindenről, és mondjuk csak a demokratákat támogathajuk.” Azt, hogy felvette a Trump-rajongók MAGA-sapkáját, a félelemmel, elnyomással való szembenézésének sikereként tartja számon. Galileivel példálózott, akinek radikális elméleteit szintén nem értették meg a kortársai, megint elhangzott, hogy a múlt helyett a jövőbe kell nézni, és a világ egy szimuláció, amely korlátok közé szorítja az önkifejezést. Ismét azzal a naiv elmélettel magyarázta az amerikai elnök iránti rokonszenvét, hogy a gyűlölködés helyett minden ember felé szeretettel kell fordulni, arra viszont nem válaszolt, hogy jó elnöknek tartja-e. Kimmel ezután rámutatott, hogy ez szép gondolat, de közben gyerekeket választanak el a szüleiktől az országhatárnál, és Kanye az elnök konkrét tetteire nem tudott mit mondani, másodpercekig elnémult a reklámszünet előtt.

KANYE ÖSSZES IDEI BALHÉJA, EGY CIKKBEN


A másik két szegmensben már közlékenyebb volt, különösen, ami a pornónézési szokásait illeti. Ennél tanulságosabb, amit a mentális egészségmegőrzésről mondott, mert egyfelől többször és nyomatékosan hangsúlyozta a pszichés betegségeket övező stigmák, a kibeszéletlenség lebontásának fontosságát, másrészt egyetértett Kimmellel abban, hogy a bipoláris zavara nagyban hozzájárult a művészetéhez. „Szerintem fontos, hogy nyíltan beszéljünk a mentálhigiénéről, főleg fekete emberként, mert a fekete közösségben soha nem volt szokás terápiára járni, vagy gyógyszert szedni. Azt hiszem, szerencse, hogy öt évesen, amikor először éltem át teljes képszakadást, az anyukám nem tömött tele gyógyszerekkel, máskülönben talán soha nem született meg volna Ye. Annak örülök, hogy így legalább tudatos vagyok.”


Az interjú teljes egészében megtekinthető:

https://recorder.blog.hu/2018/08/10/kanye_west_elnemult_amikor_donald_trump_politikajarol_kerdeztek
Kanye West elnémult, amikor Donald Trump politikájáról kérdezték

A bejegyzés trackback címe:

https://recorder.blog.hu/api/trackback/id/tr1114173269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása